FOTO. Coloana oficială are prioritate înaintea ambulanței?

de Alexandra Jeles, Mihai Diac , 16 februarie 2016 - stire actualizata la ora 09:44, 16 februarie 2016
Foto: Alexandra Jeles

O coloană oficială, având în frunte un autoturism al Poliției Rutiere, a a avut prioritate înaintea unei ambulanțe care era trimisă la o intervenție.

Această situație s-a înregistrat luni, în jurul orei 13:30, la intersecția străzii Turda cu bulevardul Ion Mihalache, în București. Dovada este poza surprinsă de reporterul România liberă.

Martorii spun că mașinile din coloana oficială se deplasau spre Arcul de Triumf și de acolo, probabil, spre aeroportul Otopeni.

Conform reglementărilor legale, echipajele poliţiei rutiere au atribuția de a însoți coloanele auto care transportă patru demnitari din statul român (precum şi oficialităţi străine cu funcţii similare): preşedintele României, preşedintele Senatului, preşedintele Camerei Deputaţilor și prim-ministrul Guvernului.

Dintre cei patru demnitari menționați mai sus, premierul Dacian Cioloș nu este acum în România, ci într-o vizită la Bruxelles.

Separat, tot la Bruxelles se află și președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea.

Pe de altă parte, răspunzând la solicitarea ziarului România Liberă, Direcția de Presă a Senatului a precizat că președintele Senatului nu a utilizat coloana oficială în cursul zilei de luni. "De altfel, președintele Senatului, domnul Călin Popescu-Tăriceanu, nu uzează de acest drept", precizează Senatul României. 

Rezultă că în coloana oficială care a trecut, luni, înaintea ambulanței se putea afla președintele Klaus Iohannis. O altă variantă este că mașinile din coloană se deplasau spre aeroportul Otopeni, unde urma să sosească, luni după-amiază, președintele Consiliului European, Donald Tusk.

Normele privind circulația pe drumurile publice nu indică o ierarhie între vehiculele cu regim prioritar  - Poliție, Salvare sau Pompieri. Așadar, toate au regim prioritar, dacă au semnalele de avertizare acustică și luminoasă în funcțiune.

Dacă în intersecție se întâlnesc două asemenea vehicule, prioritatea între ele o decide agentul de circulație.

Comentarii

 • Tărîm de vis, țară de căcat...

  16 februarie 2016 14:51

  Cum dr acu' să decidă milițianul analfabet și șpăgar de la colțul străzii dacă un om moare la un atac cardiac, fiindcă trebuie să treacă inainte coloana de mașini a comuniștilor, fie ei dîmboviței sau europeniși ?

  raspunde comentariului
 • dorin

  16 februarie 2016 12:13

  Oportunitate extra in timpul liber! Trebuie sa ai doar minim o ora libera pe zi, calculator sau laptop, conexiune la internet, multa incredere si multa seriozitate. Noi iti oferim restul, adica programul pe care sa-l folosesti cand vrei, in timpul tau liber si sa castigi bani, chiar din prima luna. Vrei mai multe detalii? Solicita acum informatii la adresa de email dorin_mihailyahoo.com

  raspunde comentariului
 • Tabita

  16 februarie 2016 11:19

  Special! Bani imediat, din prima luna! 100-285 de euro lunar! Avem o oferta cu totul speciala si noua pentru cei doritori sa colaboreze cu noi si sa lucreze in timpul liber sau full-time, la alegere. Castigurile sunt imediate, 100 de euro lunar part-time sau 285 euro lunar full-time, chiar din prima luna! Dar solicitam seriozitate maxima! Cand doriti mai multe informatii, contactati unul dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email tabita_podeayahoo.com

  raspunde comentariului
 • Stoian Gheorghe

  16 februarie 2016 10:59

  Documentati-va ca lumea nu "o alta varianta ar fi..." ! ! Abia asteapta "Romania tv" si "Antena 2"-pana la evacuare, sa-l defaimeze pe Dl. Iohannis !

  raspunde comentariului
 • anuta

  16 februarie 2016 10:39

  Selectam operatori online, din toate localitatile tarii, Se asigura training gratuit sub forma unor lectii pe e -mail, la sfarsitul acestor cursuri puteti CONTINUA sau va puteti RETRAGE. Nu este un job, ci o afacere. Tu vrei stabilitate, vrei siguranta, vrei performanta. Si le vei obtine, dar numai daca acorzi maxima importanta construirii solide i migaloase a unei afaceri puternice! Daca iubiti cartile si doriti sa aveti propia afacere in domeniul cartilor electronice , trimite-ti mail la adresa simon_anutayahoo.com .Numai daca incerci poti afla!

  raspunde comentariului
 • interesant este ca decizia

  16 februarie 2016 10:03

  apartine agentului din intersectie. Daca se afla unul acolo. Cui va da el prioritate?

  raspunde comentariului
 • Grigore

  16 februarie 2016 9:58

  intre o coloana oficiala de demnitari care,,freaca menta '' , se deplaseaza la restaurante sau la vreo amanta si o salvare care alearga sa salveze viata unui contribuabil , prioritate trebuie sa aiba salvarea conform tuturor legilor morale si de bun simt !

  raspunde comentariului
 • Grigore

  16 februarie 2016 9:58

  intre o coloana oficiala de demnitari care,,freaca menta '' , se deplaseaza la restaurante sau la vreo amanta si o salvare care alearga sa salveze viata unui contribuabil , prioritate trebuie sa aiba salvarea conform tuturor legilor morale si de bun simt !

  raspunde comentariului
 • Wu

  15 februarie 2016 19:07

  Aici se vede cat valoreaza vietile oamenilor pentru politicieni. Se ma intreaba cineva de ce speranta de viata in Romania e sub multe alte state din UE? Cati bani se aloca la sanatate si cat la MAI? Cine are prioritate?

  raspunde comentariului
 • Stoian Gheorghe

  15 februarie 2016 16:19

  99 ca era nesimtitul de tariceanu !

  raspunde comentariului
 • e

  15 februarie 2016 16:18

  Prezentul articol este o acuza la adresa președintelui Klaus Iohannis, sau a liderului Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, sau este doar o defaimare a institutiilor statului?

  raspunde comentariului
 • Marconi

  15 februarie 2016 16:12

  Din cate tin eu minte prioritate au pompieri si salvarea , acum mult tim prioritatea era data de culoarea girofarului , adica Pompierii Salvarea si apoi Militia , Politia etc

  raspunde comentariului
 • agentii iadului...

  15 februarie 2016 15:30

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design