13.5 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialFost olimpic internațional, mort la Iași

Fost olimpic internațional, mort la Iași

Un fost olimpic internaţional și student la Universitatea Cambridge a murit, joi, la Iaşi, unde venise să-şi petreacă sărbătorile, relatează Mediafax. 

David Călin Cristian, medaliat cu argint la olimpiada internaţională la Chimie în 2012, a murit, joi, la Iaşi, din cauze necunoscute. Prietenii lui au susținut că, cel mai probabil, a fost vorba despre un anevrism sau o afecţiune la inimă.

Tânărul studiază la Universitatea Cambridge, din Marea Britanie, iar de câteva zile s-a întors în ţară pentru a-şi petrece sărbătorile.

"Este o veste îngrozitoare. A fost un elev de excepţie la Colegiul Negruzzi, era pasionat de chimie, iar în 2012 a fost declarat elevul anului la Iaşi. Venise de sărbători acasă, în timp ce fratele său tocmai a plecat pentru un interviu, tot la Cambridge. Tristeţea este copleşitoare. Ar fi luat în mod sigur drumul cercetării, pentru că era pasionat de studiu, avea o inteligenţă nativă”, a declarat Camelia Gavrilă, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi.

Directorul Colegiului "Costache Negruzzi" din Iaşi, Elvira Rotundu, susţine că David Călin Cristian fusese în vizită la fostul liceu în urmă cu câteva zile, ea adăugând că nimic nu prevestea "cumplita veste".

"A fost un absolvent de marcă al colegiului nostru, a obţinut mai multe premii la olimpiade. Era pasionat de ştiinţe, iar pentru asta a muncit mult. Nu mi-a venit să cred când am aflat această veste", a spus Elvira Rotundu.

David Călin Cristian a fost desemnat "Elevul anului 2012".

În 2010, el a obţinut medalia de bronz la Ştiinţe pentru Juniori, în 2011 a cucerit aurul la Olimpiada de Ştiinţe, iar în 2012 a luat argint la Olimpiada Internaţională de Chimie.

Tânărul le spunea prietenilor săi că, după finalizarea studiilor în Marea Britanie, voia să revină în România.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă