27.3 C
București
joi, 26 septembrie 2024
AcasăSpecialFocuri de armă la graniţa cu Ucraina, pentru prinderea unor contrabandişti de...

Focuri de armă la graniţa cu Ucraina, pentru prinderea unor contrabandişti de ţigări

Poliţiştii de frontieră maramureşeni au fost nevoiţi să tragă un foc de armă în plan vertical, pentru reţinerea unor persoane care au încercat să introducă în ţară, pe la graniţa cu Ucraina, aproape 4.500 de pachete de ţigări de contrabandă, ei reuşind să prindă un suspect, potrivit Mediafax.

Poliţiştii de frontieră din Maramureş au văzut, luni seară, mai multe persoane care transportau pachete de dimensiuni mari de la linia de frontieră spre ţară, se arată într-un comunicat de presă de marţi al Poliţiei de Frontieră Române (PFR).

Poliţiştii i-au somat pe suspecţi, însă deoarece aceştia nu s-au oprit a fost tras un foc de avertisment în plan vertical.

În acel moment, contrabandiştii au abandonat coletele şi au fugit, profitând de terenul accidentat şi de ceaţă. Aceştia au fost urmăriţi de poliţişti şi la scurt timp, în apropierea locului unde se aflau ţigările, ofiţerii l-au reţinut pe N.A., din localitatea Bistra.

În urma verificării pachetelor abandonate de contrabandişti, poliţiştii de frontieră au găsit aproape 4.500 de pachete de ţigări Viceroy de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 38.000 de lei.

Bărbatul este cercetat pentru complicitate la contrabandă şi deţinerea în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător, ori cu marcaje false.

Poliţiştii continuă cercetările pentru identificarea tuturor persoanelor implicate şi documentarea întregii activităţi infracţionale.

Cele mai citite

Iohannis nu a fost informat din timp de inundațiile din sudul Moldovei

Este problematic că mulţi n-au avut niciun fel de avertizare din partea autorităţilor la ultimele inundaţii, a declarat miercuri, la New York, preşedintele României,...

Discuții incerte la Bruxelles privind planul României de reducere a deficitului bugetar din 2025

Discuțiile de la Bruxelles privind planul de reducere a deficitului bugetar al României, ce ar trebui implementat din 2025, rămân în acest moment incerte....

Femeie arestată preventiv pentru că și-a abuzat cei doi copii și i-a forțat să cerșească

O femeie din București a fost arestată preventiv pentru abuzurile la care și-a suspus cei doi copii, de 11 și 13 ani, care au...
Ultima oră
Pe aceeași temă