10.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialEXCLUSIV. Tribunalul Galați îl protejează pe baronul PSD Bunea Stancu?

EXCLUSIV. Tribunalul Galați îl protejează pe baronul PSD Bunea Stancu?

UPDATE ora 15.30

Preschimbarea termenului pentru judecarea arestării preventive a baronului PSD de Brăila Gh. Bunea Stancu a fost RESPINSĂ de Tribunalul Galați! Să înțelegem că instanța gălățeană i-a dat liber lui Bunea să ia legătura cu ceilalți suspecți din dosar și cu martorii, pe care îi poate învăța ce să spună, poate chiar amenânțându-i pentru că toți sunt subordonații săi?!

UPDATE: DNA va cere Tribunalului Galați preschimbarea termenului de judecată pentru ca să se prevină alterarea anchetei prin presiuni sau preconstituiri de probe în favoarea baronului PSD, Gheorghe Bunea Stancu, acuzat că, în calitate de președinte al consiliului Județean Brăila, a dirijat contractele de achiziții publice către firmele pe care le controla sau  făceau parte din clientela PSD.

Tribunalul Galați a stabilit ca cererea DNA de arestare preventivă a lui Bunea Stancu să se judece abia pe 26 august, deși suspectul luase legătura cu un alt suspect din dosar pentru a-l învăța ce să declare procurorilor DNA, spun surse judiciare. Dialogurile lui Bunea Stancu au fost înregistrate, spun sursele României Libere.

Baronul PSD de Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, arestat la domiciliu, a luat legătura, prin intermediar, cu administratorul firmei CONCIVIA, suspect în dosar, încălcând astfel regulile arestului la domiciliu. Ar exista interceptări în acest sens, susțin surse judiciare.

Procurorii DNA au cerut joi arestarea preventivă a lui Bunea Stancu, însă instanța Tribunalului Galați a stabilit ca cererea DNA să se judece abia pe 26 august, deși în astfel de situații se judecă de urgență, tocmai pentru ca suspectul să nu aibă timp să-și preconstituie probe sau să facă presiuni asupra celorlalți acuzați sau martori din dosar.

În astfel de situații, instanța de judecată  nu putea decât să constate încălcarea normelor legale și să dispună  ca noul domiciliu al baronului PSD să fie arestul Poliției Galați.

 

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Galaţi au solicitat înlocuirea măsurii preventive a arestului la domiciliu cu măsura preventivă a arestului  faţă de inculpatul Gheorghe Bunea Stancu, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu în formă continuată şi conflict de interese.

Gheorghe Bunea Stancu, președintele Consiliului Județean Brăila și ordonator principal de credite, în perioada 2009-2013 a dirijat contracte de achiziții publice ale județului către firme la care fie era acționar (SC Concivia – administrator Vasile Soare), fie aparțineau unor clienți ai PSD (SC Tancrad- administrator Traian Stăncic). Prejudiciile depășesc 470.000 de lei.

 La data de 8 august, instanța nu a admis arestarea preventivă solicitată de DNA, ci a stabilit ca Bunea Stancu să fie arestat la domiciliu.

Una dintre condițiile pe care trebuia să le respecte era să nu ia legătura cu ceilalți suspecți din  dosar, între care și Vasile Soare, administrator și director la firma Concivia, societate controlată de baronul PSD, regină a contractelor primite de la președintele CJ Brăila, Bunea Stancu. Inculpatul nu a respectat regulile, motiv de arestare preventivă.

 

 

 

Cele mai citite

Deficitul bugetar al României, conform Eurostat, a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează Drulă

Deficitul bugetar real al României în anul 2023 a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează deputatul Cătălin Drulă, președintele USR. Liderul USR precizează că...
00:01:26

Trump se confruntă cu o audiere pentru sfidarea curții din cauza comentariilor despre martori

Donald Trump se confruntă marți cu o audiere pentru sfidarea curții în cadrul procesului său penal istoric, procurorii din New York insistând că fostul...

Dan Podaru: După destrămarea coaliției PSD – PNL la nivel de Capitală, trebuie retras și candidatul pentru Primăria Sectorului 1

Destrămarea coaliției PSD – PNL pentru Primăria Capitalei ar trebui să atragă după sine și schimbarea candidatului pentru Primăria Sectorului 1 din partea celor...
Ultima oră
Pe aceeași temă