12 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăRomânia Liberă - 140 de aniEurasiareview: ”România liberă”, cea mai critică voce cu Guvernul Ponta. Sabin Orcan...

Eurasiareview: ”România liberă”, cea mai critică voce cu Guvernul Ponta. Sabin Orcan descrie mecanismul declanșat de fostul prim-ministru pentru suprimarea unui ziar tipărit de 140 de ani

Directorul editorial al ziarului ”România liberă”, Sabin Orcan, a explicat pentru Eurasiareview mecanismul pus la cale de Guvernul Ponta prin care se urmărește suprimarea publicației.

Editorialul jurnalistului Sabin Orcan, publicat de Eurasiareview, prezintă în detaliu metoda aplicată de Ponta pentru a-și atinge scopul de a închide un ziar care l-a incomodat pe fostul premier prin dezvăluiri și opinii critice pertinente.

Situația este cu atât mai gravă, explică Orcan, cu cât se urmărește suprimarea unei publicații cu tradiție de 140 de ani.

”Publicația nu a fost confiscată direct de Guvern. Redacția nu a fost atacată fizic de interlopi agresivi și nici închisă cu armata sau poliția în stilul tradițional din dictaturile unde cenzura e poltică de stat. Au fost trimiși contabili să facă treaba murdară a Guvernului, care acționează printr-o insolvență, cu scopul de a suprima vocea critică” , a spus Sabin Orcan pentru Eurasiareview.

 

Acesta a descris pentru publicația online campaniile de presă din ultimii ani care l-au determinat pe Victor Ponta să pună în mișcare mecanismul de suprimare a ziarului ”România liberă”, folosind firma KPMG care forțează acum cu insistență închiderea ziarului, în contextul lichidării societății de asigurări ASTRA.

Sabin Orcan a mai explicat pentru Eurasiareview de ce a fost trimisă și scrisoarea deschisă trimisă către John Veihmeyer, preşedintele KPMG:  

”Indiferent cum va evolua această situație, povestea noastră trebuie spusă și expusă pentru ca cei care vor să ne bage pumnul în gură, să vadă că unele voci nu acceptă să fie reduse la tăcere”.

Citiți aici editorialul lui Sabin Orcan: A Last Gasp For Freedom Of The Press In Romania – OpEd

 

 

Cele mai citite

Lukașenko acuză Occidentul și opoziția de un atac cu drone pornit din Lituania

Serviciul de securitate din Belarus a susținut joi că a dejucat un atac asupra capitalei Minsk cu ajutorul unor drone lansate din Lituania, a...

Care sunt cele mai populare trenduri în amenajarea băilor din hoteluri?

Hotelurile sunt esențiale în turism deoarece sunt locuri în care clienții doresc să se simtă ca acasă în timpul șederii lor. De aceea, este...

De ce să alegi călătoria cu autobuzul sau autocarul de la Bucureşti la Chişinău?

Călătoria cu autobuzul sau autocarul de la București la Chișinău poate fi o opțiune excelentă pentru cei care caută o modalitate confortabilă și accesibilă...
Ultima oră
Pe aceeași temă