15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialElicopter prăbușit. Trupurile celor patru victime, depuse la capela SJU Constanța

Elicopter prăbușit. Trupurile celor patru victime, depuse la capela SJU Constanța

Sicriele cu trupurile neînsuflețite ale celor patru victime ale accidentului aviatic produs în județul Constanța au fost luate de familii de la morgă și duse la capela Spitalului Județean de Urgență (SJU), informează Mediafax.

Zeci de colegi au venit la capelă, să aducă un ultim omagiu victimelor – medicul Laura Vizireanu, asistenta Camelia Harton, pilotul elicopterului, comandor Petre Corneliu Cătuneanu și copilotul, căpitan comandor Ginel Claudiu Crăcănel.

O slujbă religioasă în memoria celor patru victime ale accidentului aviatic va fi oficiată marți, la capela Spitalului Județean din Constanța.

După slujba religioasă, sicriele cu trupurile neînsuflețite vor fi duse în localitățile natale ale victimelor, repectiv Buzău, în cazul pilotului Corneliu Cătuneanu, Mioveni – copilotul Ginel Crăcănel, Brăila – medicul Laura Vizireanu și Năvodari – Camelia Harton.

Pilotul elicopterului SMURD care luni după-amiază s-a prăbuşit în lacul Siutghiol, comandor Petre Corneliu Cătuneanu, avea 47 de ani, era căsătorit şi avea o fată studentă. El era angajat al Ministerului Afacerilor Interne de 10 ani şi absolvise Școala Militară în urmă cu 23 de ani. Avea la activ 2.900 de ore de zbor, dintre care aproximativ 2.000 pe elicopter de tip EC 135.

Copilotul, căpitan comandor Ginel Claudiu Crăcănel, avea 42 ani, era căsătorit şi avea un copil minor. Copilotul avea la activ 1.600 de ore de zbor, dintre care 500 pe elicopter de tip EC 135, era angajat al Ministerului Afacerilor Interne de şapte ani și absolvise cursurile Școlii Militare în urmă cu 18 ani.

Medicul Laura Vizireanu avea 39 de ani. Ea era mama unui băiețel de nouă ani şi fusese căsătorită cu fostul şef al Secţiei 3 Poliţie Constanţa, Mircea Vizitiu, care acum conduce Poliția Județeană Brăila.

Asistenta medicală Gabriela Camelia Harton avea 38 de ani și lucra la SMURD din anul 2008. Ea era văduvă de 11 ani și avea o fetiță de 13 ani, iar de curând începuse o nouă relație și era însărcinată.

Luni după-amiază, cei patru transportaseră de la Tulcea la Spitalul Județean Constanța un pacient cu embolie pulmonară, iar în momentul prăbușirii elicopterul se întorcea de la Aeroporul Kogălniceanu, unde alimentase.

Cele mai citite

Ministrul Transporturilor: „Contractul pentru încă un lot din secțiunea montană a Autostrăzii A8 intră în licitație”

Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis joi spre validare la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice documentaţia pentru contractul necesar construcţiei lotului...

Românii din Spania se încred în România: trimit bani, transferă expertiză și atitudine sănătoasă

Repatriot, platforma care conectează românii din afara granițelor cu țara, a condus misiunea economică România-Spania, desfășurată în perioada 21-27 martie în Barcelona și Insulele...

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...
Ultima oră
Pe aceeași temă