13.5 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialEl Mundo: 300 romi evacuati din tabara La Herrera

El Mundo: 300 romi evacuati din tabara La Herrera

Trei sute de cetateni romani de etnie roma au fost nevoiti sa paraseasca, miercuri seara, tabara de corturi din apropierea localitatii spaniole La Herrera, dupa interventia fortelor de ordine, relateaza joi cotididianul El Mundo.

Autoritatile din Castilla-La Mancha au declarat publicatiei, consultate de Rompres, ca a fost sporita prezenta efectivelor Garzii Civile in zona pentru a "evita confruntarile" intre localnici si imigrati romani. Forta operativa a Garzii Civile cuprinde o arie cu mai multe municipii, avand in vedere ca in localitatile invecinate, precum Balazote si Barrax, s-au ridicat asezaminte similare celei din La Herrera, vara aceasta si in anii precedenti.

Grupul de imigranti care nu a parasit tabara instalata pe malul apeductului, incluzand o multime de saltele, haine si alte obiecte casnice ale celor care au plecat, au subliniat ca nu au unde sa se duca si ca vor fi nevoiti sa gaseasca alt loc unde sa campeze. "Aici cel putin aveam apa", au spus ei.

Javier Macellan si Maria Jose Aguilar, voluntari ai Asociatiei Colective de Ajutorare a Imigrantilor, aflati alaturi de cei aproximativ 15 imigranti ramasi in tabara, au deplans faptul ca evacuarea asezamantului a fost facuta fara se fi gasit o solutie la problema, cum ar fi instalarea acestora intr-o zona amenajata special in acest scop. Potrivit reprezentantilor Asociatiei, majoritatea romanilor nu stiu ca nu pot fi obligati sa evacueze zona si ca singurul lucru pe care il poate face politia este sa le ceara actele si sa-i invite sa plece.

Delegatul guvernului local declarase marti la Toledo, dupa o reuniune cu primarul, ca infractiunile administrative comise, precum camparea pe domeniul public in vecinatatea unui apeduct sau aprinderea de focuri in zona, implica amenzi, dar nu si utillizarea fortei.

In ultimele saptamani, presa din Spania a relatat pe larg despre romii care s-au instalat in La Herrera. Localnicii si autoritatile locale au facut apel la guvernul de la Madrid dupa ce au vazut ca imigrantii fac baie si isi spala rufele in apa care curge din conducta care alimenteaza cu apa satul.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Primăria Capitalei va autoriza lucrările la Planșeul Unirii după primirea documentației de la Primăria Sectorului 4

Municipalitatea va da autorizaţie pentru lucrările la planşeul de la Unirii când va primi toată documentaţia de la Primăria Sectorului 4, a anunţat primarul...

Primăria Capitalei va autoriza lucrările la Planșeul Unirii după primirea documentației de la Primăria Sectorului 4

Municipalitatea va da autorizaţie pentru lucrările la planşeul de la Unirii când va primi toată documentaţia de la Primăria Sectorului 4, a anunţat primarul...

Elena Lasconi promite transparență totală privind cheltuirea banilor Administraţiei Prezidenţiale

Preşedintele USR, Elena Lasconi, a declarat miercuri că, dacă va câştiga alegerile, va face publice toate cheltuielile Administraţiei Prezidenţiale şi va diminua bugetul acestei...
Ultima oră
Pe aceeași temă