13.2 C
București
miercuri, 16 octombrie 2024
AcasăSpecialDusmanii si prietenii lui Virgil Ardelean

Dusmanii si prietenii lui Virgil Ardelean

Virgil Ardelean a deranjat, de-a lungul anilor, interesele economice ale unor grupari apropiate de Adrian Nastase, Ion Iliescu, Viorel Hrebenciuc si Marian Vanghelie.

Alti lideri PSD, printre care Miron Mitrea si Gabriel Oprea, au fost protejati de Ardelean pe vremea cand acesta a condus serviciul secret al Ministerului de Interne.

PSD a fost zguduit de numirea chestorului Virgil Ardelean (foto) la sefia DGIPI, serviciul secret al Internelor, pe care acesta l-a mai condus aproape noua ani. Prima victima a fost insusi ministrul PSD Gabriel Oprea, cel care l-a numit pe Ardelean la sefia DGIPI. Gabriel Oprea a fost acuzat ca a tradat PSD, numind un om care ar fi agreat de catre PDL si presedintele Traian Basescu. Oprea va fi exclus din PSD si risca sa piarda portofoliul de ministru. Poate un om, fie el si sef al unui serviciu secret, sa provoace un astfel de cutremur? Da, daca acel om a deranjat, timp de noua ani, grupuri de interese din PSD prin notele informative trimise in special la Parchetul General si DNA. Unii au pierdut bani, altii – imagine publica si ar face orice pentru a elimina din start un astfel de pericol.

 

Celebre dosare penale, precum cele care ii vizau pe Omar Hayssam, Genica Boerica, fratii interlopi Nutu si Sile Camataru, au fost demarate in baza unor note informative ale DGIPI, in care erau mentionati si importanti lideri PSD, suspectati ca sprijineau afaceri ilegale. In notele informative au figurat nume celebre din PSD, precum Adrian Nastase, Ion Iliescu, Ristea Priboi, Ion Vasile, Ovidiu Musetescu, Ioan Talpes, Nicolae Vacaroiu, Viorel Hrebenciuc, Adrian Paunescu, Marian Vanghelie si chiar Mircea Geoana.

Notele informative "Omar Hayssam"
Spre exemplu, DGIPI, sub conducerea lui Virgil Ardelean, a avertizat din timp institutiile statului ca Omar Hayssam se pregatea sa fuga din tara, desi acesta era cercetat pentru multiple fapte penale, printre care si rapirea a trei jurnalisti romani la Bagdad. Potrivit anexelor dosarelor penale ale lui Omar Hayssam, intre anii 2001 si 2004, afacerile suspecte ale acestuia ar fi fost sprijinite de catre lideri ai PSD, precum Ristea Priboi, Adrian Nastase, Ovidiu Musetescu, Nicolae Vacaroiu, Ioan Talpes, Ion Vasile. De asemenea, in acele note se mentiona ca Omar avea usa deschisa la Palatul Cotroceni pe vremea presedintelui Ion Iliescu. Sub protectia unor astfel de lideri politici, Omar Hayssam a comis infractiuni economice grave, cum ar fi defrisari masive in aproape toate judetele moldovenesti. In mod bizar, SRI, condus de Radu Timofte (fost lider PSD), nu a inaintat Parchetului informatii despre Omar Hayssam.

Notele "Cristian Sindie" si Elena Nastase, mama fostului premier
Cristian Sindie, lider interlop cu afaceri imobiliare suspecte, a fost si el subiectul unor note informative ale DGIPI. Potrivit unor surse judiciare, din notele DGIPI ar fi rasuflat catre presa informatiile potrivit carora Cristian Sindie a facut afaceri imobiliare cu mama fostului premier. De asemenea, ar fi existat note informative si cu privire la modul in care multi apropiati ai PSD s-au ales cu terenuri, paduri, crescatorii de peste, printre care "Afacerea Piscicola Neamt".

Notele informative "Genica Boerica"
Cunoscutul evazionist oltean Genica Boerica, lider intelop, a fost arestat in principal in baza notelor informative furnizate de serviciul secret al Internelor. Apropiat al cercurilor regionale PSD, Boerica a organizat inclusiv partide de vanatoare pentru fostul premier Adrian Nastase. Potrivit notelor informative din anexele dosarelor penale, Boerica ar fi reusit sa obtina returnari ilegale de TVA de sute de miliarde de lei, cu sprijinul unor lideri PSD precum Ristea Priboi si Adrian Nastase. Parchetul nu a reusit sa probeze aceste informatii primare. De asemenea, Boerica ar fi fost apropiat si de Mircea Geoana.

Notele despre clanul "Camataru"
Nutu si Sile Camataru, puternici intelopi bucuresteni cunoscuti ca apropiati ai liderului PSD Marian Vanghelie, primarul sectorului 5, au fost arestati si pe baza probelor furnizate de catre DGIPI. Decapitarea retelelor fratilor Camataru a facut loc concurentei, in randul careia s-ar afla clanurile controlate de Fane Spoitoru sau cel al lui Sile Pietroi. Din anihilarea retelei fratilor Camataru ar fi avut de castigat si apropiati ai lui Gabriel Oprea, despre care se stie ca ar derula afaceri imobiliare in sectorul 5 al Capitalei. Cu Virgil Ardelean la conducerea DGIPI, primarul Marian Vanghelie "nu ar putea misca in front", sustin surse PSD.

Informatiile care zguduie puterea politica
In notele DGIPI, intocmite intre anii 1998 si 2007, au aparut nu numai numele unor lideri PSD, ci si nume ale unor lideri din PD, PNL sau PNT-CD, suspectati de afaceri nelegale. De notorietate publica au fost informatiile cu privire la implicarea lui Radu Berceanu (PD) in afacerea cu petrol "Sun Oil" sau cele despre afacerile in care ar fi implicati Dinu Patriciu (PNL), Decebal Remes (PNL), Radu Sarbu si Avram Muresan (PNTCD). In mod bizar, nu am gasit note informative ale DGIPI in anexele dosarelor afacerilor ilegale facute de Mihail Necolaiciuc cu fondurile Ministerului Transporturilor, dirijate sub bagheta ex-ministrului Miron Mitrea.

Cele mai citite

Piese romane din categoria „Tezaur“ au fost descoperite într-o pădure din județul Gorj

O serie de piese romane din categoria „Tezaur“ au fost descoperite într-o pădure din comuna Godinești, județul Gorj, de către doi căutători de comori...

ASF adoptă măsuri privind funcționarea pieţelor financiare nebancare supravegheate

În cadrul ședinţei de astăzi, Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (A.S.F.) a adoptat măsuri privind funcționarea pieţelor financiare nebancare supravegheate – asigurări, piaţă de...

Thomas Tuchel este noul selecționer al naționalei Angliei începând din 2025!

Germanul Thomas Tuchel va prelua funcția de selecționer al echipei naționale de fotbal a Angliei, începând cu 1 ianuarie 2025, înlocuindu-l pe interimarul Lee...
Ultima oră
Pe aceeași temă