23.3 C
București
joi, 27 iunie 2024
AcasăSpecialDouă luni de la tragedia din Colectiv

Două luni de la tragedia din Colectiv

Miercuri s-au împlinit două luni de la incendiul din clubul bucureştean Colectiv, în urma căruia 63 de persoane au murit şi peste 150 au fost rănite. 

În urma tragediei din seara de 30 octombrie, au avut loc o serie de proteste care au dus la schimbarea Guvernului şi la demiterea primarului Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, pus, totodată, sub control judiciar. Mai mult, cei trei patroni al clubului, Alin Anastasescu, Paul Gancea și Costin Mincu au fost plasaţi în arest la domiciliu, iar angajaţii ISU care au făcut contrale în clubul Colectiv, George Matei și Antonina Radu, se află în arest, în penitenciar.

Luni, Ministerul Sănătăţii a anunţat că a fost deschisălinie de telefon unică, dedicată victimelelor incendiului de la Colectiv și rudele lor, unde ei solicita sprijin la orice oră. Pentru a oferi sprijin victimelor incendiului, în ţară au fost organizate numeroase evenimente caritabile.

Potrivit unui raport al MS, în spitalele din Bucureşti şi din străinătate mai sunt internate 23 de victime ale incendiului din Colectiv. Astfel, în spitalele din București, mai sunt internate patru victime ale incendiului, dintre care un pacient în stare critică. La Spitalul de Urgență din București mai sunt internaţi dou pacienți, iar la spitalele Bagdasar Arseni şi CC Iliescu mai este internat câte un pacient.

Dintre cele  39 de persoane transferate în spitale din străinatate, în prezent mai sunt internate 19: în Austria ( două persoane), în Belgia  – opt persoane internate, în Olanda – trei persoane internate, în Germania – două persoane internate, in stare stabila, dintre care un cetatean german, în Marea Britanie – trei persoane  internate, in stare stabilă, în Israel –  o persoană  internata, in stare stabila.

Până în prezent, au fost externate 76 de persoane îngrijite în țară, mai precizează Ministerul Sănătății.

În urma incendiului din 30 octombrie, și-au pierdut viața  63 de persoane, dintre care 27 de persoane au murit în incendiu, 24 în spitalele din țară și 12 dintre răniții transferați în străinătate.

 

Cele mai citite

Speranță pentru agricultori, chiar și în condițiile secetei: un morcov răsare din Ciucă, după negocierile cu Ciolacu

Ilustrație: Marian Avramescu Agricultorii români se plâng de seceta care a acaparat Europa și țara noastră în special, ce le compromite toate culturile. Se întrevede...

Le-am dat PATRIOT ucrainenilor, pentru că patri(h)oți am trimis în Germania și mai avem în Parlament

Ilustrație: Marian Avramescu Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) a decis ca România să doneze un sistem PATRIOT Ucrainei, țară care se confruntă...

Speranță pentru agricultori, chiar și în condițiile secetei: un morcov răsare din Ciucă, după negocierile cu Ciolacu

Ilustrație: Marian Avramescu Agricultorii români se plâng de seceta care a acaparat Europa și țara noastră în special, ce le compromite toate culturile. Se întrevede...
Ultima oră
Pe aceeași temă