16.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialDeputatul Rizea a recunoscut că a luat mită 300.000 de euro

Deputatul Rizea a recunoscut că a luat mită 300.000 de euro

Deputatul PSD Cristian Rizea, trimis în judecată pentru fapte de corupție, și-a recunoscut faptele în fața anchetatorilor.

Potrivit rechizitoriului de trimitere în judecată, în 2009, deputatul Cristian Rizea a pretins pentru sine direct de la Colțea Lucian suma de 300.000 euro, disimulată sub forma unor contracte fictive de împrumut, în schimbul promisiunii, îndeplinite ulterior, că va interveni pe lângă primarul comunei Chiajna și pe lângă directorul RA – APPS pentru a-i soluționa câștigarea unor terenuri.

La primarul comunei Chiajna, Rizea a intervenit pentru ca Lucian Colțea, inculpat în dosar, să câștige un proces ca să intre în posesia unui teren în valoare de șase milioane de euro.

Intervențiile lui Rizea la șeful RA APPS au fost pentru a-l determina pe acesta să-i atribuie lui Colțea un teren în zona de lux a Capitalei.

În luna decembrie 2009, Rizea a primit în două tranșe suma totală de 300.000 euro, camuflate în două contracte fictive de împrumut.

El este acuzat trafic de influență, iar Lucian Colțea de cumpărare de influență.

După începerea anchetei, deputatul Cristian Rizea a încercat, în data de 09 decembrie 2015, să determine, prin corupere, două persoane să facă declarații mincinoase, Mai exact, le-a pus la dispoziți un spațiu comercial cu titlu gratuit, situat pe raza municipiului București, unde aceștia să deschidă o clinică doar ca să facă declarații nereale.

Pentru această faptă, Rizea s-a ales cu acuzații pentru trafic de influenţă, spălare de bani în formă continuată (două acte materiale) și influențarea declarațiilor (două fapte).

Rizea și-a recunoscut faptele în fața anchetatorilor.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă