Dâmboviţa: Fost şef al direcţiei judeţene a SRI, ales preşedinte al Consiliului Judeţean

de Mircea Marian , 11 ianuarie 2017 - stire actualizata la ora 16:21, 11 ianuarie 2017
Dâmboviţa: Fost şef al direcţiei judeţene a SRI, ales preşedinte al Consiliului Judeţean

Fostul şef al SRI Dâmboviţa, Alexandru Oprea, a fost ales, miercuri, preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Dâmboviţa, după ce fostul deţinător al funcţiei, Adrian Ţuţuianu, a optat pentru funcţia de senator, în care a fost ales la scrutinul din decembrie. 
Alexandru Oprea a fost vicepreşedinte al CJ Dâmboviţa şi, încă din campania electorală de la parlamentare, PSD a anunţat că va fi propunerea partidului pentru a-l înlocui pe Adrian Ţuţuianu. 
Oprea, care a avut ca şi contracandidat pe liberalul Gabriel Grozavu, fost vicepreşedinte al consiliului în mandatul anterior, a obţinut majoritatea voturilor consilierilor, fiind declarat câştigător cu 22 de voturi. 
Spre deosebire de mandatul anterior, când preşedintele de consiliu judeţean se alegea direct de către alegători, acum este ales de către consilieri, din rândul lor. 
De altfel rezultatul era previzibil, în condiţiile în care PSD deţine majoritatea în Consiliul Judeţean Dâmboviţa, având 22 de consilieri din totalul de 35. 
''Mulţumesc colegilor care mi-au acordat votul, mulţumesc colegilor mei din PSD pentru că m-au mandatat să fiu candidat pentru această funcţie. Prioritatea mea va fi ca potenţialul judeţului să se transforme în proiecte de anvergură a căror finalitate să aducă judeţului prosperitatea de care are nevoie. Voi face tot posibilul să transform proiectele judeţului în realitate. Printre proiectele importante sunt lărgirea DN71 Bâldana-Târgovişte la patru benzi, finalizarea drumurilor de legătură cu Prahova şi Ilfov; sunt proiecte mari şi o să urmăresc finalizarea lor'', a spus Alexandru Oprea, după obţinerea mandatului de preşedinte al CJ Dâmboviţa. 
Oprea s-a referit şi la proiecte cu finanţare de la bugetul de stat şi cu fonduri europene: construirea unui stadion şi reabilitarea Curţii Domneşti Târgovişte, dar şi reabilitarea Şcolii de Cavalerie. 
''Îmi propun să susţin demersurile ca Padina-Peştera să devină staţiune de interes naţional, voi susţine Universitatea Valahia Târgovişte. Voi fi aproape de toate unităţile administrativ teritoriale din judeţ cărora le voi susţine proiectele de dezvoltare'', a mai spus Alexandru Oprea. 

Alexandru Oprea a fost şef al SRI Dâmboviţa, administrator public al judeţului în mandatul anterior, a fost director interimar al Companiei de Apă Târgovişte Dâmboviţa (în perioada când era administrator al judeţului, suspendându-se din această funcţie), iar după alegerile locale din 2016 a fost ales vicepreşedinte al CJ Dâmboviţa. Funcţia politică a lui Oprea este secretar executiv al PSD Dâmboviţa. 
Tot în şedinţa de miercuri a CJ Dâmboviţa au fost validaţi doi consilieri de la PSD, în locul fostului preşedinte Adrian Ţuţuianu şi a fostul vicepreşedinte Corneliu Ştefan, care a optat şi el pentru un mandat de deputat. 

Au fost aleşi, de asemenea, de consilierii judeţeni Claudia Gilia şi Alin Manole, ambii de la PSD, în funcţiile de vicepreşedinţi ai CJ Dâmboviţa. 

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design