15.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialCum au ajuns doi romani rezidenti ai "cartierului miliardarilor" din Londra

Cum au ajuns doi romani rezidenti ai „cartierului miliardarilor” din Londra

Trei barbati, doi din Romania si unul din Franta, au ocupat ilegal o proprietate de 3 milioane de lire sterline, aflata pe una dintre cele mai scumpe strazi din Marea Britanie, scrie in editia de ieri cotidianul britanic Telegraph. De doua luni de cand stau in luxoasa casa, aflata pe Bishops Avenue din cartierul londonez Hampstead, cei trei ii au ca vecini pe membrii unor familii regale si numerosi miliardari.
Barbatii, care spun despre ei ca sunt "oameni buni", sustin ca au reparat acoperisul, au tras cablu electric si au pus apa in vila cu trei etaje si opt dormitoare pe care o ocupa. Potrivit jurnalistilor, camerele in care locuiesc barbatii sunt goale, in afara de trei paturi si un laptop care "zace pe podea".

» Printre vecinii celor doi romani se numara membri ai familiilor regale ale Arabiei Saudite si regatului Brunei.

De doua luni de cand stau in luxoasa casa in valoare de 3 milioane de lire sterline, aflata pe Bishops Avenue din cartierul londonez Hampstead, cei trei ii au ca vecini pe membrii unor familii regale si numerosi miliardari. Unul dintre acestia este Lakshmi Mittal, proprietarul unei case de 40 milioane de lire sterline, numita Palatul de vara, iar printre alti vecini celebri se numara membri ai familiilor regale ale Arabiei Saudite sau regatului Brunei.
Barbatii, care spun despre ei ca sunt "oameni buni", sustin ca au reparat acoperisul, au tras cablu electric si au pus apa in vila cu trei etaje si opt dormitoare pe care o ocupa.
Potrivit jurnalistilor de la Telegraph, camerele in care locuiesc barbatii sunt goale, in afara de trei paturi si un laptop care "zace pe podea". Cablurile electrice atarna din tavan si sunt intinse de-a lungul scarilor. Bucataria este, de asemenea, goala, avand suficient curent electric pentru un frigider, dar fara gaz. Barbatii le-au spus ziaristilor de la cotidianul britanic ca lucreaza in constructii si gradinarit si ca au reparat casa in timpul lor liber. Doua dintre bai au fost aranjate, in timp ce gradina este plina cu gunoiul care a fost scos din casa.

Unul dintre locatarii casei, romanul Catalin, de 34 de ani, le-a marturisit jurnalistilor britanici ca nu il deranjeaza sa i se spuna ca este o persoana fara adapost, pentru ca este un "om bun". "Suntem oameni normali, mergem sa muncim. Unul dintre colegi repara viori. Avem o relatie buna cu vecinii, ei pot vedea diferenta", a povestit Catalin. Tot el spune ca in unele duminici dau petreceri sau fac gratare: "Nu e rau sa bei bere – cel putin noi reciclam cutiile".
Casa a fost gasita de Calin Ciufudean, in varsta de 32 de ani, proprietarul societatii Prep Ltd, care ofera servicii de ingrijire a locuintelor pe perioada cat proprietarii nu sunt acasa. Acesta sustine ca proprietarii stiu de existenta lor acolo si ca "ar fi pacat sa tii o locuinta ca asta goala". Pe de alta parte, Calin Ciufudean si-ar dori ca prin aceasta actiune sa arate ca "stabilirea provizorie intr-o casa este un lucru bun, tinand cont ca cineva are grija de casa in numele proprietarului".

Agentul imobiliar Trevor Abrahamson a declarat, pentru Telegraph, ca proprietatea in care stau cei trei barbati romani si francezi a fost cumparata, in urma cu opt ani, de un cuplu de nigerieni. Abrahamson gaseste normal pentru o perioada de recesiune faptul ca persoane fara adapost ocupa casele lasate nelocuite de pe "strada miliardarilor" si a marturisit ca "proprietatile de pe Bishops Avenue se ocupa la orice recesiune, dar acum lucrurile sunt mai organizate si civilizate".

Cele mai citite

Ciprian Tătărușanu va da lovitura de start în FCSB – Petrolul Ploiești

Ciprian Tătărușanu, fostul portar al naționalei României și al FCSB, și-a anunțat retragerea din fotbal pe 11 septembrie, la vârsta de 38 de ani,...

Autoturism lovit de un tramvai în Capitală. Șoferul a murit

Bărbatul a rămas încarcerat în mașină mai bine de 30 de minute Accidentul s-a petrecut pe Șoseaua Progresul. Circulaţia tramvaielor pe liniile 1, 10, 11,...

Cultură de canabis descoperită într-o zonă împădurită de pe muntele Pietricica

Procurorii DIICOT au descoperit două culturi de canabis în județul Neamț, una amplasată într-o comună și cealaltă într-o zonă împădurită de pe muntele Pietricica....
Ultima oră
Pe aceeași temă