21.5 C
București
miercuri, 18 septembrie 2024
AcasăSpecialContrabandă cu petrol de 7 milioane €, descoperită de DIICOT

Contrabandă cu petrol de 7 milioane €, descoperită de DIICOT

O grupare formată din români, ucraineni şi sârbi care se ocupa de contrabandă cu produse petroliere a fost destructurată de procurorii DIICOT Galaţi.

Coordonaţi de administratorul unei firme, aceştia introduceau ilegal în România cantităţi importante de motorină, scutită de taxe vamale.

Potrivit procurorilor din octombrie anul trecut şi până luna aceasta, gruparea a introdus în ţară peste 15.000 de tone de motorină.

Combustibilul era încărcat pe nave sub pavilion străin, aparţinând învinuiţilor şi era introdus pe teritoriul României prin P.T.F. Galaţi Port, unde era declarat ca fiind în tranzit către Serbia. Ulterior, navele acostau în apropierea municipiului Giurgiu, unde învinuiţii rupeau sigiliile vamale şi descărcau motorina în diferite barje sau nave autopropulsate.

Combustibilul era apoi comercializat prin intermediul unor firme controlate de către membrii grupării. Prejudiciul estimat ca fiind cauzat bugetului de stat prin activitatea infracţională este de 7.000.000 de Euro. La sediul D.I.I.C.O.T. urmează a fi conduse în vederea audierii 50 de persoane.

Cele mai citite

Copil în vârstă de patru ani, snopit în bătaie de un vecin. Micuțul a ajuns în stare gravă la spital

Un copil de patru ani, din municipiul Adjud, a ajuns la spital în stare gravă, marţi, după ce a fost bătut de un bărbat...

Parlamentul Georgiei interzice prin lege propaganda LGBT

O lege împotriva propagandei LGBT a fost adoptată de Parlamentul Georgiei, marți. Este legea supra "valorilor familiale şi protecţiei minorilor", inspirată de legislația rusească...

BEC: Candidaturile și listele cu susținători pentru alegerile prezidențiale se depun până pe 5 octombrie

Biroul Electoral Central (BEC) pentru alegerea Preşedintelui României din 2024 a decis, marţi, că, până la 5 octombrie, ora 24,00, partidele politice, organizaţiile cetăţenilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă