6.3 C
București
sâmbătă, 16 noiembrie 2024
AcasăSpecialCod galben de inundații în 12 bazine hidrografice, până joi după-amiază

Cod galben de inundații în 12 bazine hidrografice, până joi după-amiază

O avertizare de cod galben de inundații în 12 bazine hidrografice va intra, marți seară, în vigoare, informează Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA).

Hidrologii avertizează că începând de marți, de la ora 18.00, și până joi, la ora 16.00, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, dar și viituri rapide, cu posibile efecte de inundații locale pe râurile din bazinele hidrografice: Olt — bazin superior și afluenții săi din județele Harghita, Covasna, Brașov, Sibiu, Gorj, Vâlcea și Argeș), Argeș — bazin superior (județul Argeș), Dâmbovița (județele Argeș și Dâmbovița), Ialomița — bazin superior și afluenți (județele Dâmbovița și Prahova), Buzău — bazin superior și afluenți (județele Brașov, Covasna și Buzău), Trotuș (județele Harghita, Neamț și Bacău), Putna (județul Vrancea), Rm. Sărat (județele Buzău și Vrancea), Bârlad (județele Iași, Vaslui, Bacău, Vrancea și Galați), afluenții mici aferenți cursului mijlociu și inferior al Siretului (județele Bacău, Vrancea și Galați), afluenții Prutului aferenți sectorului aval s.h. Drânceni (județele Galați și Vaslui) și râurile din Dobrogea (județele Constanța și Tulcea).

Hidrologii precizează că fenomenele anunțate se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare, miercuri, în intervalul orar 06.00 – 24.00, pe unele râuri din bazinele hidrografice Prahova, Buzău, Putna, Rm. Sărat și Trotuș.

Cele mai citite

FRF acuză Federația de Fotbal din Kosovo de premeditare. Sloganul „Kosovo este Serbia” nu e rasist

Federaţia Română de Fotbal susţine, într-un comunicat de presă remis în urma incidentelor de la meciul din Liga Naţiunilor România - Kosovo de pe...

4 idei ingenioase de depozitare pentru chiriașii cu spațiu limitat  

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a...

Cum au ajuns varza și fasolea ingredientele vegetale de bază în gastronomia românească?

Bucătăria românească se remarcă prin simplitate, dar și prin bogăția gusturilor autentice. Ingredientele de bază au fost, de-a lungul timpului, cele care se găseau...
Ultima oră
Pe aceeași temă