12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialCluj: Miting de solidaritate cu refugiații sirieni. Ce au scandat participanții

Cluj: Miting de solidaritate cu refugiații sirieni. Ce au scandat participanții

Cauza refugiaților sirieni este susținută de mai mulți clujeni, care s-au adunat la un miting în orașul transilvănean. Peste 50 de persoane au scandat împotriva xenofobiei și pentru susținerea imigranților.

Peste 50 de persoane au organizat un miting de solidaritate cu refugiaţii din Europa, eveniment care nu a fost însă autorizat de primărie. Participanţii au afișat pancarte cu mesaje, precum “Refugiaţii sunt bineveniţi” sau “Xenofobia ucide omenia”, potrivit Mediafax.

Citește și Statele UE, care refuză cotele de imigranți, amenințate! Vezi de cine a lansat AVERTISMENTUL

Participanţii la miting s-au adunat, sâmbătă, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, având steaguri tricolore şi bannere cu mesaje în limbile engleză şi română, precum “Refugiaţii sunt bineveniţi”, “Xenofobia ucide omenia” sau “Români, hai că se poate. Solidaritate”.

Câţiva dintre participanţi au adus şi mâncare gătită, afirmând că sunt gata să le gătească refugiaţilor care vor ajunge în România.

Kai Brand Jacobsen, unul dintre organizatorii mitingului, a declarat că majoritatea celor care vin în Europa nu vor să rămână, ci să se întoarcă în ţările lor, aşteaptând sprijin pentru ca războiul din zonă să se încheie.

“Ne-am adunat la acest miting pentru a arăta că şi la Cluj-Napoca oamenii pot da dovadă de solidaritate cu refugiaţii care vin în Europa din Siria sau Irak, care au nevoie de ajutor. Trebuie să spunem că avem loc, avem resurse umane, putem să îi ajutăm pe cei aflaţi în nevoie. Avem obligaţia morală şi umană de a le oferi adăpost şi hrană acelor oameni care sunt refugiaţi, nu imigranţi. Majoritatea celor care vin nu vor să rămână, ci să se întoarcă în ţările lor, dar acolo e război, şi aşteaptă sprijin pentru ca acest război să se încheie”, a spus Kai Brand Jacobsen.

Acesta a mai spus că a sesizat, la nivelul discursului politic în România, elemente care seamănă cu propaganda nazistă, subliniind că dacă se înlocuieşte termenul “musulman” cu cel de “evreu”, “parcă ne-am afla înainte de al doilea război mondial în Germania”.

“Este ruşinos să avem atâta ignoranţă, rasism şi ură împotriva altora”, a menţionat Kai Brand Jacobsen, care a lucrat ca reprezentant al unei organizaţii neguvernamentale în zone internaţionale de conflict.

Mitingul a fost anunţat pe reţelele de socializare şi nu a fost autorizat de Primăria Cluj-Napoca.

Cele mai citite

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...
Ultima oră
Pe aceeași temă