Cine sunt cele două moștenitoare ale Coroanei României

de Claudiu Padurean , 12 august 2015 - stire actualizata la ora 00:06, 12 august 2015
Cine sunt cele două moștenitoare ale Coroanei României

Decizia Majestății Sale Regelui Mihai I al României de a retrage nepotului său, Nicolae, titlul de Principe al României și apelativul de Alteță Regală, precum și excluderea sa din Linia de Succesiune la Coroana României conferă o nouă importanță celor două nepoate ale Regelui care fac parte din Familia Regală. Este vorba de fiica ASR Principesei Elena a României, Elisabeta-Karina de Roumanie Medforth-Mills și de fiica ASR Principesei Sofia a României, Elisabeta-Maria de Roumanie Biarneix.

Cine sunt cele două tinere cu sânge regal

Cele două nepoate ale MS Regelui Mihai I al României au fost prezențe foarte discrete. Un amănunt important este faptul că, deși fac parte din Familia Regală a României și din succesiunea la Coroană, cele două tinere cu sânge regal nu poartă oficial titlul de principese. Potrivit normelor care guvernează existența Casei Regale a României, soții și copiii Altețelor Lor Regale Principesele României nu dobândesc automat vreun titlu princiar. Astfel de titluri pot fi acordate prin voința Regelui, așa cum este cazul Principelui Radu al României, soțul Principesei Moștenitoare Margareta a României.

Elisabeta-Karina de Roumanie Medforth-Mills este a treia în linia de succesiune la Coroana României, după Principesa Moștenitoare Margareta și cu mama sa, Principesa Elena. Elisabeta-Karina de Roumanie Medforth-Mills este sora mai mică a lui Nicolae de Roumanie Medforth-Mills, cel care a purtat până la începutul acestei luni titlul de Principe al României. Elisabeta-Karina de Roumanie Medforth-Mills este fiica Principesei Elena a României și a profesorului Robin Medforth-Mills, un reputat universitar britanic, care a lucrat o vreme în cadrul Organizației Națiunilor Unite, inclusiv în Sudan. Nepoata Regelui Mihai I a venit pe lume în 4 ianuarie 1989. Ea a împlinit 26 de ani și locuiește în Anglia. Părinții săi au divorțat în anul 1991, iar Principesa Elena a României a recăsătorit în anul 1998 cu Excelența Sa Alexander Philips Nixon. Căsătoria religioasă a ASR Principesei Elena a României și a ES Alexander Philips Nixon a avut loc în anul 2013, în Catedrala Încoronării din Alba Iulia și a fost oficiată de IPS Irineu, arhiepiscopul ortodox al locului. Elisabeta-Karina de Roumanie Medforth-Mills a vizitat România și a avut și câteva apariții publice, cum ar fi cea de Crăciun din anul 2012, când și-a petrecut sărbătoarea Nașterii Domnului la Castelul Regal de la Săvârșin. Nașa de botez a nepoatei Regelui este cunoscuta scriitoare Catherine Cookson.

Cea de-a doua nepoată a Majestății Sale Regelui Mihai I al României, Elisabeta-Maria de Roumanie Biarneix, face parte din linia de succesiune la Coroană, după ASR Principesa Moștenitoare Margareta, ASR Principesa Elena, Elisabeta-Karina de Roumanie Medforth-Mills și ASR Principesa Sofia, mama sa. Elisabeta-Maria de Roumanie Biarneix s-a născut în anul 1999 și este doar o adolescentă de 16 ani. Ea este fiica Principesei Sofia a României, care s-a căsătorit în anul 1998 cu Alain Biarneix. Această căsătorie a fost încheiată fără acordul Majestății Sale Regelui Mihai I. Alain Biarneix pretindea că este descendentul unei ramuri bastarde a Familiei Imperiale și de Regale de Habsburg și și-a inventat supranumele și titlul de Principe Michel de Laufenburg. Această căsătorie s-a sfârșit prin divorț în anul 2002. ASR Principesa Sofia a României și Elisabeta-Maria de Roumanie locuiesc în prezent în Franța. ASR Principesa Sofia a României s-a implicat în numeroase acte de caritate și a fost alături de ASR Principesa Moștenitoare Margareta a României încă de la revenirea în țară a Familiei Regale, în 18 ianuarie 1990. În schimb, tânăra nepoată a Majestății Sale încă nu s-a implicat în nici o activitate publică.

Despărțire dureroasă

Importanța celor două tinere membre ale Familiei Regale a crescut după ce ele au avansat în linia de succesiune la Coroană ca urmare a deciziei Majestății Sale Regelui Mihai I de a retrage nepotului său, Nicolae, titlul de Principe al României. ”În ziua de 1 august 2015, Majestatea Sa Regele Mihai a semnat un document prin care a retras nepotului său Nicolae, fiul Principesei Elena, titlul de "Principe al României" și calificativul de "Alteță Regală". De asemenea, Regele a exclus pe Nicolae din Linia de Succesiune la Coroana României. Aceste hotărâri au intrat în vigoare în aceeași zi.
În calitate de Șef al Casei și Familiei Regale ale României, Regele Mihai a luat deciziile de mai sus cu gândul la România timpurilor care vor veni după încheierea domniei și vieții fiicei sale, Margareta, Custodele Coroanei. Majestatea Sa a afirmat că Familia Regală și societatea românească din acele vremuri vor avea nevoie de o cârmuire sub semnul modestiei, bine cumpănită, cu principii morale, respect și mereu cu gândul la ceilalți.
Păstrând aceeași afecțiune nepotului său, Regele Mihai nădăjduiește că Nicolae va găsi, în anii viitori, un fel potrivit de a-și servi idealurile și de a folosi calitățile cu care Dumnezeu l-a înzestrat”, anunța Biroul de Presă al Majestății Sale în 10 august. O zi mai târziu, ieri, Biroul de Presă publica și declarația lui Nicolae de Roumanie Medforth-Mills. ”Această decizie, pe care mi-o asum, vine în urma unei perioade în care am reflectat la viitorul ţării şi Casei noastre, precum şi la rolul pe care eu îl pot avea în propăşirea lor.

Citește și: Fostul principe Nicolae reacționează la retragerea titlului său

Poziţia de Principe al României şi prezenţa în Linia de Succesiune la Coroana României impun un mod de a-mi conduce viaţa pe care găsesc dificil să îl accept. De aceea, cu multă durere în suflet, consider că decizia Majestăţii Sale Regelui este binevenită pentru mine. Voi căuta, în viitor, să-mi servesc idealurile şi principiile în alt mod.

Le mulţumesc tuturor celor care, în anii cât m-am aflat în mijlocul românilor, mi-au acordat încrederea, sprijinul şi speranţa lor, şi care şi-au oferit ajutorul la iniţiativele dedicate propăşirii României. În noile mele circumstanţe, voi căuta să mă dedic în continuare activităţilor ecologice, de tineret şi caritabile, despre care am învăţat atâtea lucruri cât timp m-am aflat în România.
Doresc de asemenea să le mulţumesc autorităţilor publice centrale şi locale pentru deschiderea cu care şi-au acordat sprijinul proiectelor comune, şi mai ales familiei mele, pentru dragostea şi înţelegerea cu care m-au înconjurat aici. Nădăjduiesc ca Dumnezeu să protejeze şi în viitor naţiunea şi Coroana Română”.

Acest articol este proprietatea site-ului www.romanialibera.ro. Este interzisă republicarea conținutului acestui articol în lipsa unui acord din partea ziarului România liberă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

 

Comentarii

 • alexhaiducu

  16 august 2015 15:01

  hahahahah! ce rege??? ce print??? ce regalitate???? ce mostenitori????? ba voi sunteti prosti???? ce referendum??? a fost referendum cand din domnitori am avut rege??? ce sunt prostiile astea??? e cineva pe afara care zice ca romania nu e republica ci reget??? ma refer la marile puteri de conduc europa! baaa! terminati ma cu prostiile astea cu regii cu ***. romania e republica si are presedinte! si daca unii vor vrea vrege si vor accepta si tarile mari care ne spun noua de mii de ani ce sa facem,va fi altii regi,nu astia care au furat romania cand au plecat!

  raspunde comentariului
 • Gigi

  13 august 2015 0:54

  Miclovane, trezeste-te din visele febrile ca comunismul nu mai e la putere in Romania de vreo 25 de ani.

  raspunde comentariului
 • Miclovan

  12 august 2015 14:00

  a,eream sa uit-din moment ce Parlamentul declara ca regimul comunist e criminal sunt amnestiati toti de acel abuz -detinuti si tortionati ,ilegalisti si oameni politici iar regele e recunoscut-implicit te intorci de la punctul hasi din ziua zed ora ien,din revu din 49 cand regele era imbarcat la tren,inainte cu o zi.Adica traim o monarhie neconstitutionala.

  raspunde comentariului
 • Miclovan

  12 august 2015 13:54

  Nu stiu daca in lume nu cunosc familia princiara avem ceva mai pregatit decat printesa Margareta-nu cunosc familia roiala.Ca printul Duda nu e de sange.Indiferent ai urez regelui viata indelungata iar cei ce raman dupa magestate sa-si aduca aportul sa-i simt mai aproape de noi.Sunt atat si atat de distantati.Sa-i vad ca isi aduc aportul la normalizare si prosperitate.

  raspunde comentariului
 • Miclovan

  12 august 2015 13:48

  Ioane cine te face sa crezi ca nu traim in monarhie?cine a declarat statul comunist legal ?S-a facut cumva referendum si nu stiu eu?Ba mai mult a fost considerat de parlament drept un regim criminal.Deci din punct de veere istoric traim intr-o democratie ilegala intr-o monarhie data la o parte de comunism.Restu i tacere.S-au tu crezi asa dupa capsoru tau ca Dumnezeu se joaca de-a unsu te ung nu te mai ung tre ung nu te mai ung te mantui nu te mai mantui te mantui nu te mai...abdicare in sine e un abuz nu se poate numi altceva decat un act criminal prin care regele a fost silit sa semneze niste acte mazluite de bolsevici.

  raspunde comentariului
 • Rodica

  12 august 2015 12:56

  -Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata globala.-Proiectul este lansat de curand si are mari perspective.-NU este necesara niciun fel de experienta!-Asiguram suport si logistica in desfasurarea activitatii.-Lucrati intr-un mediu placut, proactiv.-Principala atributie este mentinerea unei evidente a ofertelor prospectante si actualizate zilnic.-Oferim sanse reale de avansare in cariera!-Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal, cu posibilitatea unor bonusuri substantiale.-Se lucreaza part-time in timpul liber sau full-time, la alegere.-Programul de lucru este flexibil.-Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor.-Sunt suficiente studiile medii.-Cerem cunostinte minime de operare pe internet, de lucru cu fisiere word si pdf si navigare online. -Solicitati acum mai multe detalii la una dintre adresele noastre de emailmorar_rodica45yahoo.com

  raspunde comentariului
 • IOAN

  12 august 2015 10:19

  Coroana Romaniei este la MUZEU!!Fostul prieten al lui Stalin ,care a tradat Romania, nu mai este decat fostul rege .DE CE MINTITI !!!DE CE VRETI SA CREDEM CA MAI AVEM REGE ??Singurul "rege" recunoscut de coetnicii lui este Cioaba !!

  raspunde comentariului
 • Dimijoaire Obt

  12 august 2015 9:56

  Intotdeauna o regina va fi mai buna decat un preshedinte mediocru !

  raspunde comentariului
 • Maghita

  12 august 2015 9:51

  -Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata globala.-Proiectul este lansat de curand si are mari perspective.-NU este necesara niciun fel de experienta!-Asiguram suport si logistica in desfasurarea activitatii.-Lucrati intr-un mediu placut, proactiv.-Principala atributie este mentinerea unei evidente a ofertelor prospectante si actualizate zilnic.-Oferim sanse reale de avansare in cariera!-Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal, cu posibilitatea unor bonusuri substantiale.-Se lucreaza part-time in timpul liber sau full-time, la alegere.-Programul de lucru este flexibil.-Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor.-Sunt suficiente studiile medii.-Cerem cunostinte minime de operare pe internet, de lucru cu fisiere word si pdf si navigare online. -Solicitati acum mai multe detalii la una dintre adresele noastre de emailfocamaghitayahoo.com

  raspunde comentariului
 • iu

  12 august 2015 8:00

  Sunteti intregi? Despre ce coroana vorbiti? A fost odata... La ei ca la ******. Regi, printi.

  raspunde comentariului
 • cotzofana

  12 august 2015 6:05

  Vorbalui Vlahutza?"Traisca Regele sca, Toata lumea sa munceasca.""

  raspunde comentariului
 • MAG

  11 august 2015 23:52

  Vrei să faci parte din grupul celor care au control asupra propriului destin?Vrei să te desprinzi pentru totdeauna din mulimea care se complace în mediocritate?Dacă nu eti mulumit de situaia în care te afli, înseamnă că e timpul să acionezi. URGENTDacă ai un loc de muncă, păstrează-l, dar ÎNCEPE să cîtigi i ali bani în timpul liber.Căutăm oameni care vor să fie informai, responsabili, respectai. Dar aceeai oameni trebuie să fie disciplinai, să intre zilnic pe net, să citească i să se instruiască continuu, care dau importană parteneriatului.Dacă respeci toate cele de mai sus, dacă vrei să fii propriul tău ef, dacă eti perseverent i dacă eti interesat de nite bani cu care să-i poi satisface toate dorinele,Te pot ajuta! Training gratuit, investiie ridicol de mică.Mă poi apela la adresa maginstal54gmail.com pentru relaii i trainingSuccesul tău îi aparine EXCLUSIV. Trebuie doar să vrei.

  raspunde comentariului
 • George

  11 august 2015 21:39

  -Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata globala.-Proiectul este lansat de curand si are mari perspective.-NU este necesara niciun fel de experienta!-Asiguram suport si logistica in desfasurarea activitatii.-Lucrati intr-un mediu placut, proactiv.-Principala atributie este mentinerea unei evidente a ofertelor prospectante si actualizate zilnic.-Oferim sanse reale de avansare in cariera!-Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal, cu posibilitatea unor bonusuri substantiale.-Se lucreaza part-time in timpul liber sau full-time, la alegere.-Programul de lucru este flexibil.-Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor.-Sunt suficiente studiile medii.-Cerem cunostinte minime de operare pe internet, de lucru cu fisiere word si pdf si navigare online. -Solicitati acum mai multe detalii la adresa de email ghnegruhotmail.de

  raspunde comentariului
 • Daniel

  11 august 2015 21:32

  Ce nu a inteles regele este ca titlul pe care-l poarta este onorific si nimic mai mult. Asa cum dintr-un exces de amabilitate ii poti spune `domnul presedinte` unuia care si-a incheiat deja mandatul, asa putem si noi sa-l numim rege pe Mihai pentru restul vietii. Lumea in general intelege ca este vorba de fostul presedinte, fostul rege. Regele in schimb nu vrea sa accepte starea de fapt si viseaza sa revina la conducerea tarii, daca nu el, atunci unul din familia lui. Stirea aceasta, cu un fost rege care-si dezmosteneste unul din nepoti si-i retrage titlul vid de semnificatie ar fi umplut bine un coltisor al ziarului, la rubrica de fapte diverse, dar el este dezbatut pe larg, ne sunt prezentate implicatiile deciziei pentru familia regale. Ne sunt prezentati principi si nume exotice cu toate seriozitatea, de parca timpul s-a oprit in loc in vremea cand aristocratia lumea cu brat de fier. Dar ce facem cu ultimii doua sute de ani si cu ideile progresiste care au venit pe capul nostru odata cu ele. Le lasam la o parte si ne intoarcem la regi si principi? Si chiar daca o facem, de ce sa ne oprim la Mihai? Romanii au dreptul sa aleaga cine sa porneasca noua familie regala, daca asta vor.

  raspunde comentariului
 • Pkly

  11 august 2015 20:34

  Mda...DUDA e cu invartelile !Sa ne aducem aminte ca la Ceremonia de reinhumare la Curtea de Arges a osemintelor fostului Regel Carol al II-lea el,colonelu' Duda,l-a reprezentat pe ex-Regele Mihai...pentru ca Mihaita nu a participat.

  raspunde comentariului
 • Doru

  11 august 2015 20:07

  -Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata globala.-Proiectul este lansat de curand si are mari perspective.-NU este necesara niciun fel de experienta!-Asiguram suport si logistica in desfasurarea activitatii.-Lucrati intr-un mediu placut, proactiv.-Principala atributie este mentinerea unei evidente a ofertelor prospectante si actualizate zilnic.-Oferim sanse reale de avansare in cariera!-Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal, cu posibilitatea unor bonusuri substantiale.-Se lucreaza part-time in timpul liber sau full-time, la alegere.-Programul de lucru este flexibil.-Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor.-Sunt suficiente studiile medii.-Cerem cunostinte minime de operare pe internet, de lucru cu fisiere word si pdf si navigare online. -Solicitati acum mai multe detalii la una dintre adresele noastre de email teodor.doru59yahoo.ro

  raspunde comentariului
 • Tani

  11 august 2015 19:03

  Absolut rusinos! Aceasta fosila inutilaMihai de H. se joaca de-a viitorul Romaniei! Dupa ce s-au repezit asupra bunurilor romanesti,dupa ce s-a produs circul 'principele" Radu Duda,acuma apar alte principeste.De ce nu si "principesa" larga? Sau aia care patrona lupte de cocosi.

  raspunde comentariului
 • Margareta Draghia

  11 august 2015 18:09

  Oportunitatea celor care vor bani repede! Mai este doar putin! Suntem deja in plina dezvoltare si cautam oameni ambitiosi care vor sa castige bani imediat, cu o munca extrem de interesanta! Noi vrem sa ne extindem si mai mult, asa ca locul dvs este aici, in echipa noastra, daca vreti un viitor mai bun si rezolvarea urgenta a problemelor financiare. Solicitati imediat detalii la adresa de emailmargaretadraghia277yahoo.com

  raspunde comentariului
 • alex

  11 august 2015 17:53

  Si vorbesc amindoua limba romana, cunosc cultura si traditiile romanesti si sunt botezate ortodox... Phiu, ce cacealma!

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design