11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialCe spune președintele Consiliului Județean Sibiu despre accidentul de telecabină de la...

Ce spune președintele Consiliului Județean Sibiu despre accidentul de telecabină de la Bâlea

Președintele Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, a reacționat duminică după ce mai multe persoane au fost rănite, în timp ce se aflau în două telecabine, una care urca și alta care cobora, pe traseul Bâlea Cascadă – Bâlea Lac.

"Sunt răniți și jos, la Bâlea Cascadă și sus, la Bâlea Lac. Știu că este vorba de răniți ușor. Una dintre victime se pare că va fi adusă cu targa de sus, de la Bâlea Lac, de către salvamontiști, până unde îi poate prelua ambulanța. S-a întâmplat în telecabina care a urcat la Bâlea Lac și în cea care a coborât la Bâlea Cascadă", a declarat pentru Agerpres Daniela Cîmpean.

La răniții de jos, de la baza Masivului Făgăraș, ambulanțele deja au ajuns. Potrivit autorităților, medicii nu au cum să ajungă la peste 2.000 de metri în Munții Făgăraș, la cei răniți din telecabina de la Bâlea Lac, decât cu elicopterul sau îi pot trata dacă sunt aduși de salvamontiști cu targa. Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Sibiu a anunțat că este vorba de patru răniți ușor, printre care un copil de patru ani, care a suferit o fractură de piramidă nazală, două femei cu dureri la picioare și spate și un bărbat cu fractură la picior.

În una dintre telecabine, cea de la Bâlea Cascadă, se aflau 15 persoane. Din primele informații oficiale, se pare că cele două telecabine nu au putut opri la timp, iar pasagerii s-au lovit de pereți, când au ajuns la finalul curselor. La locul accidentului s-a deplasat și șeful ISU Sibiu, Cosmin Balcu.

Telecabina de la Bâlea este singurul mijloc de transport care face legătura în această perioadă, pe cablu, pe o distanță de 3.700 de metri, între Bâlea Cascadă și Bâlea Lac, în Munții Făgăraș, până la peste 2.000 de metri altitudine. Deocamdată Transfăgărășanul este închis, nefiind deszăpezit. Ca în fiecare an, șoseaua urmează să fie deschisă la 1 iulie.

Nu este pentru prima dată când sunt probleme cu telecabina de la Bâlea. În ianuarie 2016 a avut loc cea mai mare operațiune de evacuare a turiștilor de la Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine, din Munții Făgăraș, din cauză că telecabina se blocase. Un număr de 70 de turiști, din care 45 de copii au fost transportați atunci cu elicopterele de la Bâlea Lac, la Bâlea Cascadă, pentru a putea ajunge acasă.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă