25.1 C
București
joi, 27 iunie 2024
AcasăSpecialCarne tranzacționată la negru, în curtea unui supermarket din București

Carne tranzacționată la negru, în curtea unui supermarket din București

Mai multe persoane sunt cercetate pentru evaziune fiscală după ce doi șoferi au fost prins în flagrant, în parcarea unui supermarket din Capitală, în timp ce transportau ilegal carne dintr-o mașină în alta pentru a o vinde la negru. 

”În cursul zilei de  27 mai, poliţiştii Capitalei, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi cu sprijinul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale – I.G.P.R., au pus în aplicare şapte mandate de percheziţie, reuşind destructurarea unui grup specializat în comiterea infracţiunii de evaziune fiscală.

În fapt, în perioada aprilie – mai a.c., poliţiştii bucureşteni au documentat activitatea infracţională a unui grup format din 11 persoane, o femeie şi 10 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 20 şi 51 de ani, bănuiţi de săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

Poliţiştii Capitalei au prins în flagrant doi dintre membrii grupului, în timp ce transferau dintr-o autoutilitară în alta, proprietăţi ale două societăţi comerciale diferite, cantitatea de 1.200 kg carne”, informează Poliția Capitalei. Totul se petrecea chiar în curtea unui supermarket din Capitală. Cantitatea de care transportată de una din autoutilitare era vândută la preâ normal, cealaltă utilitară ducea în depozitul magazinului carne cu 20% mai scumpă. Banii se împărțeau între membrii rețelei.

Concomitent cu această acţiune, au fost efectuate un număr de şapte percheziţii la adresele de domiciliu ale celor doi bănuiţi prinşi în flagrant, în mun. Bucureşti şi jud. Ilfov, precum şi la sediile a patru societăţi comerciale despre care existau date şi informaţii că ar fi implicate în activităţi infracţionale.

Astfel, au fost identificate şi ridicate înscrisuri, sumele de 15.500 de euro, respectiv 110.000 de lei şi trei unităţi de calcul portabile, fiind identificată şi indisponibilizată cantitatea de 3.500 kg carne de diferite sortimente, ce nu avea documente de provenienţă. Totodată, au fost indisponibilizate două autoturisme folosite de membrii grupului.

De asemenea, au fost puse în executare 15 mandate de aducere pe raza municipiului Bucureşti, judeţului Ilfov şi judeţului Constanţa.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de aproximativ 400.000 de euro.

Poliția Capitalei continuă cercetările în acest caz sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Cele mai citite

Cod galben de furtuni în 19 județe până mâine; căldură în Capitală

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică, valabilă până vineri dimineaţa în aproape jumătate din ţarăConform prognozei...

Ministerul Educației, despre cum s-a desfășurat a doua probă de la Evaluarea Națională

Astpzi, s-a desfășurat a doua probă scrisă (Matematică) din cadrul Evaluării Naționale a absolvenților de clasa a VIII-a (sesiunea 2024). Au fost prezenți 153.013 absolvenți ai clasei...

Un reprezentant al Ambasadei SUA în Ucraina a fost găsit mort în hotelul Hilton din Kiev

În data de 25 iunie, trupul neînsuflețit al unui diplomat american a fost descoperit în hotelul Hilton din Kiev, conform relatării publicației Ukrainska Pravda. Potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă