4.8 C
București
miercuri, 13 noiembrie 2024
AcasăSpecialMai multe cartiere bucureștene nu au apă caldă. Când va fi remediată...

Mai multe cartiere bucureștene nu au apă caldă. Când va fi remediată avaria

Avaria în rețeaua termică CET Grozăvești, de unde sunt alimentate cu căldură şi apă caldă mai multe cartiere din sectoarele 1, 2, 5 şi 6, ar putea fi remediată până sâmbătă seară, a anunţat Electrocentrale București (ELCEN), relatează Mediafax.

Electrocentrale București arată că a propus RADET să crească sarcina termică și zonele de acoperire din CET Sud și CET Progresu, pentru alimentarea în regim temporar a cartierelor afectate din Capitală, însă reprezentanții regiei au refuzat, din cauza stării tehnice a rețelelor de transport şi distribuție.

"Din acest motiv, ELCEN este nevoită să furnizeze agent termic la parametri scăzuți până la remedierea avariei. În acest moment, estimăm că centrala din Grozăvești va reveni la parametri normali în decursul acestei seri", a precizat ELCEN.

Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice Bucureşti (RADET) anunţa, vineri seară, că agentul termic pentru încălzire şi apă caldă nu poate fi furnizat la parametri normali, în mai multe cartiere din sectoarele 1, 2, 5 şi 6 din Capitală, din cauza avariei la CET Grozăveşti.

Zonele afectate sunt: în sectorul 1- Aviaţiei, Radu Beller, Iancu de Hunedoara, Dorobanţi, Banu Manta, Nicolae Titulescu, Piaţa Gării, Piaţa Victoriei, Dinicu Golescu şi străzile adiacente; în sectorul 2 – Şos. Ştefan cel Mare, Aleea Circului şi străzile adiacente; în sectorul 5 – Calea 13 Septembrie, Panduri, Drumul Sării, Petre Ispirescu şi străzile adiacente; în sectorul 6 – Drumul Taberei, Timişoara, Iuliu Maniu, Virtuţii, Timonierului, Piaţa Gorjului şi străzile adiacente.

Cele mai citite

Legea Arendei în dezbatere: fermierii solicită măsuri urgente pentru stabilitate în agricultură

Doar 10% din suprafața agricolă a României este utilizată de proprietarii terenurilor, restul fiind arendat Legea Arendei a revenit în atenția publicului și a Parlamentului...

România atinge cel mai mare preț al energiei din 2024, pe fondul producției scăzute de energie regenerabilă

Scăderea producției de energie solară, cauzată de lipsa luminii solare, a dus la un deficit de producție, ceea ce a crescut semnificativ prețul energiei România...
00:01:22

VIDEO Marcel Ciolacu la Londra: „Statul român înțelege că fără sprijin pentru comunitate, tradițiile se pierd”

Premierul României promite investiții în educație, sănătate și sprijin pentru românii care doresc să revină acasă: „Numai prin servicii de calitate putem spera că...
Ultima oră
Pe aceeași temă