11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialArmata Română plătește 187 de milioane de lei pentru un nou lot...

Armata Română plătește 187 de milioane de lei pentru un nou lot de transportoare Piranha

Ministerul român al Apărării a semnat un nou contract de achiziții care se referă la cumpărarea unor vehicule blindate Piranha III C.

Contractul este în valoare de 187,774,485 de lei, echivalentul a circa 40 de milioane de euro.

Anunțul publicat pe Internet nu menționează câte vehicule s-au cumpărat și ce model se va livra, dar se precizează că este vorba de mașini "derivate" din versiunea de bază a transportorului blindat pentru trupe (TBT) Piranha III C.

Contractul a fost atribuit fără licitație firnei elvețiene General Dynamics – Mowag, probabil pentru a asigura compatibilitatea vehiculelor derivate cu cele aparținând modelului de bază, Piranha III C, care se află deja în dotarea Forțelor Terestre Române.

MApN a mai cumpărat în perioada 2007 – 2014 un număr de 33 de transportoare Piranha III C (modelul de bază) contra sumei de 47 de milioane de euro.

Noile vehicule blindate, derivate din modelul de bază, urmează a fi livrate la Craiova, acolo unde se află sediul Brigăzii 2 Infanterie "Rovine" – una dintre cele mai bune unități ale Armatei Române, unde se află și transportoarele din modelul de bază.

"Exploatăm foarte bine Piranha, avem un grad de operativitate de 100 la sută", declara recent comandantul brigăzii, colonelul Daniel Petrescu.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă