16.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialArestari dupa cea mai mare captura de cocaina din Romania

Arestari dupa cea mai mare captura de cocaina din Romania

Judecatorii constanteni au dispus ieri arestarea preventiva a trei persoane cercetate in cazul celor doua containere care contineau 1.200 kilograme de cocaina descoperite vinerea trecuta intr-un terminal din Portul Constanta Sud-Agigea.

Cano Alvarez Antonio, cetatean spaniol, banuit ca ar fi seful unei retele de trafic de cocaina, Cioroaba Ramona Elena, domiciliata in Ramnicu Sarat, si administratorul SRL-ului, prin care s-a facut importul stupefiantelor in Romania, precum si Chiribau Adrian Vasile, concubinul femeii, vor petrece 29 de zile dupa gratii.
Acestia au fost arestati dupa ce lucratorii antidrog impreuna cu politistii constanteni si serviciul teritorial DIICOT au confiscat cea mai mare cantitate de droguri din ultimii zece ani, respectiv 1.200 de kilograme de cocaina. Oamenii legii sustin ca s-a lucrat la acest caz mai multe luni de zile, iar membrii retelei erau supravegheati inca de anul trecut. Cocaina a sosit in portul Constanta ascunsa in cutii de lemn de cedru, material care de altfel fusese trecut in declaratiile vamale ca provenind din Brazilia.

Containerele au fost descarcate in terminalul portuar in ultima decada a lunii decembrie 2008, urmand ca in decursul lunii ianuarie marfa sa ajunga la destinatar, o firma din comuna Baia de Fier, judetul Gorj.
Firma se numeste Rumaval Impex SRL si are drept asociat unic o femeie, Cioroaba Ramona Elena, care a si fost arestata in acest dosar. Potrivit datelor Registrului Comertului, societatea, care a fost infiintata in 2004 si care are obiect de activitate prelucrarea lemnului si productia de prefabricate, nu a mai raportat datele economice din anul 2007.

La desigilarea containerelor, in cutiile de lemn s-au gasit 1.080 calupuri de cocaina, cu indice de puritate 90%, ambalata in folii de plastic inscriptionate cu logo-ul trifoi. Valoarea totala a cocainei este de 100 milioane de euro.
Politistii i-au retinut imediat pe cei trei membri ai retelei si pe un barbat din Galati pe care concubinul patroanei l-a racolat in vederea facilitarii perfectarii documentelor vamale. Inculpatii au fost prezentati Tribunalului Constanta sambata trecuta, iar dupa audieri, care au durat toata noaptea, s-a dispus masura arestului preventiv. Avocatii celor trei vor inainta in decursul zilei de astazi recurs.
Pentru reusita actiunii, mai multi politisti au fost premiati, cu avansarea in grad sau cu prime, desi nu au facut altceva decat sa-si indeplineasca atributiile de serviciu.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă