15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialAproape 4.000 de gălățeni au protestat în fața Prefecturii și au pornit...

Aproape 4.000 de gălățeni au protestat în fața Prefecturii și au pornit în marș pe străzile orașului

La Galați continuă protestele împotriva guvernului, solicitându-se retragerea ordonanței de modificare a Codului Penal. Primii manifestanți s-au adunat pe platotul din fața Prefecturii în jurul orei 17.30 și numărul participanților la protest a crescut constant, ajungând la aproape 4.000 în jurul orei 20.30. Majoritatea sunt tineri, dar sunt și vârstnici, de cele mai diferite profesii, de la avocați sau investitori în piața de capital și patroni de mici afaceri, la funcționari bancari, artiști plastici, ingineri sau studenți.

Trebuie menționat că protestul care de pe 31 ianuarie, când a fost aprobată ordonanța, are un puternic mesaj anti-PSD are loc seară de seară la 40-50 de metri de sediul PSD Galați, care se află în apropierea palatului Prefecturii.

Se scandează „PSD, ciuma roşie!”, „Dragnea nu uita, puşcăria-i casa ta!”, „Dragnea vrem și cartea ta!”, „Să vină DNA să vă ia!”, „Demisia!”, „Să vă fie frică, țara se ridică!”.

Grupurile de studenți au pancarte pe care scrie „În sesiunea asta, pică ordonanţa” sau „În sesiunea asta doar guvernul pică”. Sunt zeci de pancarte cu texte extrem de sarcastice la adresa PSD și a lui Liviu Dragnea. O notă inedită la protestul din această seară a fost prezența unui grup de copii, care aveau cartoane cu mesajul „Abrogaţi, apoi plecaţi!”. Așa că putem fi siguri că protestele din aceste zile împotriva lui Dragnea și a PSD au intrat nu numai în folclor ci și în memoria celor mai tinere generații de români.

Ca și în serile trecute, manifestanții au blocat strada și și-au continuat scandările într-o atmosferă fulminantă, cu portavoci, vuvuzele și fluiere, după care au pornit în marș pe principale străzi ale orașului str Domnească și str Brăilei, îndemnându-i pe gălățeni să li se alăture: „Ieşiţi din casă, dacă vă pasă” şi ”În casă e cald şi bine, eu strig şi pentru tine”.

Coloana se îndreaptă către Palatul de Justiție și Inelul de Rocadă, de unde manifestanții se vor întoarce către platoul din fața Prefecturii.

Cele mai citite

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...
Ultima oră
Pe aceeași temă