12.7 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialAlertă cu bombă la bordul unui avion Wizz Air, la Cluj. Un...

Alertă cu bombă la bordul unui avion Wizz Air, la Cluj. Un bistrițean a mințit că a pus exploziv în bagajul de cală. Bărbatul a fost arestat

UPDATE 15.04: Bărbatul care a creat panică, miercuri, într-un avion ce urma să decoleze de pe Aeroportul Cluj-Napoca este un bistriţean în vârstă de 44 de ani. El este cercetat în prezent de poliţiştii de frontieră pentru infracţiuni pedepsite de Codul Aerian, urmând ca dosarul să fie preluat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj-Napoca, potrivit News.ro.

Poliţiştii de frontieră îl cercetează pentru săvârşirea infracţiunii de comunicare de informaţii false care pun în pericol siguranţa zborului, infracţiune prevăzută de Codul Aerian. El este audiat în prezent, urmând ca în cursul zilei de miercuri să fie prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj care va continua cercetările şi va lua măsurile legale.

La rândul său, directorul Aeroportului Internaţional Cluj, David Ciceo,  a declarat, miercuri, presei, că fapta pasagerului este extrem de gravă chiar dacă afirmaţia ar fi fost făcutră în glumă şi se încadrează ca infracţiune în Codul Aerian.

„Cetăţeanul respectiv este cercetat de către Poliţia de Frontieră, urmează să suporte consecinţele, pentru că este foarte grav. Chiar dacă afirmaţia este nereală se încadrează pe Codul Aerian şi va trebui să răspundă conform legii”, a mai spus David Ciceo.

12.15: Compania aeriană Wizz Air a precizat, într-un comunicat de presă, că echipajul de serviciu a urmat procedurile standard pentru a asigura siguranța tuturor pasagerilor, a echipajului și a aeronavei și a raportat imediat problema autorităților competente.

„Pasagerul a fost arestat și, după reverificarea tuturor bagajelor, a pasagerilor și a aeronavei, operațiunile obişnuite au fost reluate. Siguranța și securitatea reprezintă pentru Wizz Air prioritatea 0. Cazul este acum de competenţa poliţiei”, a mai precizat Wizz Air.


Un pasager care se afla la bordul unui avion care efectua un zbor pe ruta Cluj – Londra a afirmat că are o „bombă în bagajul de cabină”, a anunțat, miercuri, Aeroportul Internațional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca, într-un comunicat de presă.

„ Azi, 26.07.2017, la ora 05:55,  pe zborul Wizz Air W63301, cu destinaţia Londra Luton, unul din pasageri a făcut afirmaţia că are o <<bombă în bagajul de cabină>>.  Având în vedere gravitatea situaţiei create au fost declanşate procedurile specifice.  Zborul a avut o întârziere de două ore și 45 de minute”, a precizat sursa citată.

Astfel, pasagerului i-a fost întreruptă călătoria şi a fost preluat pentru cercetare de către organele abilitate. 

Alarma s-a dovedit a fi falsă.

„Celelalte zboruri nu au fost afectate şi se desfăşoară conform programului”, au mai precizat reprezentanții Aeroportului Internațional „Avram Iancu”.

Cele mai citite

Ana Blandiana a lucrat pe șantier, ca ucenic de zidar

Cunoscuta poetă Ana Blandiana a rememorat câteva momente complicate din biografia ei, mărturisind și că, într-o anumită perioadă, a lucrat pe șantier, ca ucenic...

FOTO. Anca Dumitra, Gianina din “Las Fierbinți”, a făcut marele anunț! Ce se întâmplă cu actrița

Anca Dumitra, cunoscută pentru rolul său ca „Gianina” în popularul serial de la Pro TV "Las Fierbinți", a făcut marele anunț: este însărcinată cu...

Robe, toci și eșarfe – accesoriile perfecte pentru a-ți completa ținuta de absolvire

Fie că ești în clasa a XII-a sau în ultimul an de facultate, absolvirea este un moment special. Este un moment unic care marchează...
Ultima oră
Pe aceeași temă