33.1 C
București
marți, 18 iunie 2024
AcasăSpecialAfaceriști din Galați, trimiși în judecată pentru evaziune fiscală. Prejudiciul: două milioane...

Afaceriști din Galați, trimiși în judecată pentru evaziune fiscală. Prejudiciul: două milioane de euro

Trei afaceriști din Galați au fost trimiși în judecată de DNA pentru evaziune fiscală, respectiv complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată. Cei trei sunt cercetați în stare de libertate.  

Dan-Ștefan Cioclă, administratorul unei societăți comerciale este cercetat pentru 233 de acte de evaziune fiscală, iar ceilalți doi afaceriști, Silviu Marian Ilie și Marius Mărgărit Bibic sunt cercetați pentru complicitate la evaziune, notează DNA.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada iulie 2009 – iunie 2010, inculpatul Ciolcă Dan-Ştefan în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, a înregistrat în evidenţa contabilă un număr de 233 facturi fiscale, care nu exprimau operaţiuni comerciale reale, emise de către firmele administrate de ceilalți 2 inculpați.

Prin aceasta s-a urmărit sustragerea de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale, prin deducerea ilegală a TVA aferentă facturilor emise de societățile comerciale respective (5.575.788,51 lei) şi a cheltuielilor privind costul mărfurilor achiziţionate fictiv (4.406.395,99 lei).

Prejudiciul total cauzat bugetului de stat, prin înregistrarea acestor facturi, a fost în cuantum de 9.983.184,50 lei (2.152.104,96 Euro).

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Brăila.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Cele mai citite

Iohannis îl va primi pe președintele Italiei

Președintele Klaus Iohannis îl va primi mâine pe omologul său, Sergio Mattarella, cu prilejul vizitei oficiale pe care acesta o efectuează în România, la...

Minele marine reprezintă un risc fatal pentru proiectul Neptun Deep, avertizează Greenpeace

Minele marine din Marea Neagră reprezintă un risc fatal pentru proiectul Neptun Deep, avertizează o analiză realizată de organizația de mediu Greenpeace. Situația din Marea...

Iohannis îl va primi pe președintele Italiei

Președintele Klaus Iohannis îl va primi mâine pe omologul său, Sergio Mattarella, cu prilejul vizitei oficiale pe care acesta o efectuează în România, la...
Ultima oră
Pe aceeași temă