21.5 C
București
miercuri, 18 septembrie 2024
AcasăSpecialAdministratorul clubului unde a fost bătut baschetbalistul american va fi amendat de...

Administratorul clubului unde a fost bătut baschetbalistul american va fi amendat de Poliţie

Poliţia îl va amenda pe administratorul localului din Giurgiu unde a avut loc agresiunea care a dus la decesul baschetbalistului american Hardy Chauncey, în condiţiile în care camerele video nu funcţionau din luna iunie, în acelaşi timp verificându-se şi dacă era asigurată paza în club.

Potrivit şefului Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Judeţene Giurgiu, comisar Cătălin Georgescu, sancţiunea va fi aplicată în cursul zilei de luni administratorului clubului „Emotionne”, pentru neluarea măsurilor de supraveghere video, scrie Mediafax.

„Conform Legii 333/2003, administratorul localului este pasibil de amendă între 2.000 şi 5.000 de lei pentru faptul că sistemul de supraveghere video nu funcţiona, respectiv camerele video şi aparatul de stocare a imaginilor. De asemenea, dacă se va stabili că nu a luat măsuri de pază umană cu resurse proprii sau cu o firmă specializată în astfel de operaţiuni, conform Legii 6/1991 constituie infracţiune şi se va întocmi dosar penal dacă vom constata această deficienţă. În acest moment colegii noştri fac cercetări în club pentru stabilirea acestui fapt”, a declarat Georgescu.

Amenda va fi dată în condiţiile în care camerele video din local şi aparatul de stocare a imaginilor nu funcţionau din luna iunie.

Principalul suspect în cazul agresiunii care a dus la decesul baschetbalistului american Hardy Chauncey s-a predat Poliţiei din Giurgiu, luni dimineaţă, fiind reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore de către procurori, sub acuzaţia de ultraj contra bunelor moravuri şi lovituri cauzatoare de moarte.

Şeful Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Judeţene Giurgiu, comisar Cătălin Georgescu, a declarat că suspectul a fost audiat şi şi-a recunoscut fapta, acesta afirmând că i-a dat un pumn baschetbalistului, care a căzut şi s-a lovit cu capul de pardoseala de ciment şi probabil şi de „un alt plan dur”.

După ce s-a predat, suspectul, George Ionuţ Tănăsoaia, de 25 de ani, din Giurgiu, a fost audiat de procurorul de caz de la Parchetul Tribunalului Giurgiu, fiind reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, pentru ultraj contra bunelor moravuri şi lovituri cauzatoare de moarte. El a fost dus în arestul Poliţiei Judeţene Giurgiu, urmând să fie prezentat magistraţilor Tribunalului Giurgiu cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Baschetbalistul american Hardy Chauncey (23 de ani) de la CSS Giurgiu a murit duminică după-amiază, la scurt timp după ce a ieşit din sala de operaţie, a declarat, Florian Bica, purtătorul de cuvânt al Spitalului „Bagdasar – Arseni” din Bucureşti.

Baschetbalistul american a fost internat la spitalul Bagdasar-Arseni, din Bucureşti, după un incident care a avut loc, sâmbătă noapte, la Giurgiu, la câteva ore de la câştigarea meciului cu Dinamo.

Într-un comunicat al Poliţiei Judeţene Giurgiu se arată că în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 04.00, un coechipier al baschetbalistului l-a găsit pe acesta căzut în zona ringului de dans, în stare de inconştienţă.

Un număr de 20 de persoane, între care colegi de echipă ai baschetbalistului Hardy Chauncey aflaţi împreună cu acesta în club în noaptea de sâmbătă spre duminică, au fost audiate, au declarat, duminică seară, reprezentanţi ai Poliţiei Giurgiu.

Hardy Chauncey a fost cel mai bun jucător în meciul de sâmbătă seara, pe care echipa sa l-a câştigat, în prelungiri, cu Dinamo Bucureşti, scor 91-86. Americanul a înscris 22 de puncte, aflându-se pe teren tot meciul.

Cele mai citite

România și-a stabilit lotul pentru Billie Jean King Cup

România a anunțat echipa cu care va participa în premieră la turneul final Billie Jean King Cup, unde va întâlni Japonia în optimile de...

Ministerul Economiei introduce noi reguli stricte pentru monitorizarea ajutoarelor de stat în sectorul industrial

Ordinul nr. 2.887 din 9 septembrie 2024, semnat de ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Ștefan-Radu Oprea, introduce noi măsuri pentru monitorizarea strictă a ajutoarelor...

Încă o lovitură pentru Barcelona! Și Fermin Lopez s-a accidentat

FC Barcelona se confruntă cu o serie de accidentări importante, după ce și mijlocașul Fermin Lopez a fost declarat indisponibil pentru trei săptămâni. După victoria...
Ultima oră
Pe aceeași temă