16.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialAdministrator de firmă din Cluj, anchetat pentru evaziune fiscală. Prjudiciul, 500.000 de...

Administrator de firmă din Cluj, anchetat pentru evaziune fiscală. Prjudiciul, 500.000 de lei

Aproape 100.000 de lei, documente contabile şi unităţi informatice au fost ridicate de poliţiştii de investigare a fraudelor din Cluj, în urma a 11 percheziţii efectuate la locuinţele unui bărbat bănuit de evaziune fiscală şi la sediile societăţilor comerciale administrate de acesta. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este estimat la 500.000 de lei.

”La data de 13 mai poliţiştii de investigare a fraudelor din cadrul I.P.J. Cluj au efectuat 11 percheziţii, dintre care 2 la locuinţele unui bărbat, de 51 de ani, din Sibiu şi 9 la sediile sociale ale societăţilor comerciale administrate de acesta, din Cluj şi Sibiu.

La activităţi au fost angrenaţi şi poliţiştii de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale din cadrul I.P.J. Cluj şi I.P.J. Sibiu”, informează IGPR într-un comunicat de presă.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat documente contabile, unităţi de stocare a datelor în sistem informatic şi aproximativ 94.000 de lei, despre care există suspiciunea că provin din activităţile ilicite.

În fapt, în perioada 2012 – 2014, bărbatul ar fi constituit mai multe circuite interne şi intracomunitare fictive de mărfuri şi prestări de servicii între societăţile administrate de el, sustrăgându-se de la plata obligaţiilor fiscale datorate statului.

În urma derulării de astfel de tranzacţii cu piese auto, produse publicitare şi alimentare, administratorul ar fi rambursat ilegal T.V.A. de peste 500.000 de lei.

În cauză, poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii de către administrator a mai multor infracţiuni de evaziune fiscală, fapte prevăzute de Legea 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al DIPI.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă