5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialAccidentul din Ungaria. Șoferul microbuzului ar fi condus aproape 20 de ore...

Accidentul din Ungaria. Șoferul microbuzului ar fi condus aproape 20 de ore fără oprire. Românul a fost prins de polițiștii maghiari

Șoferul microbuzului implicat într-un accident care a avut loc, marți, în Ungaria, soldat cu moartea a trei români, a fost reținut de polițiștii maghiari și este acuzat de omor din culpă. Potrivit pasagerilor, înainte de accident, el ar fi condus 20 de ore fără oprire, informează Digi24.

Din primele date ale anchetatorilor, şoferul român ar fi adormit la volan, din cauza oboselii. El ar fi condus fără pauze de odihnă aproape 1900 de kilomtri, din Dover, Anglia, până în apropiere de vama Borş, unde a avut loc accidentul.

„În timpul deplasării, şoferul microbuzului a adormit şi astfel a intrat într-un camion parcat pe marginea drumului”, a precizat purtătorul de cuvânt la Poliţia Hajdu Bihar, Denes Dobo.

Poliţiştii maghiari au hotărât să-l reţină pe şofer. Joi, el va fi prezentat în faţa instanţei, cu propunere de arestare preventivă.



 

 

Doi dintre cei șase răniți internați în Ungaria au plecat acasă

„Patru accidentaţi au fost aduşi la spitalul Grof Tisza Istvan din Berettzoujfalu. Doi erau în uşor răniţi şi doi cu răni grave. După consultări doi dintre pacienţi au fost externaţi în România, iar alţi doi încă sunt trataţi pe secţia de traumatologie”, a precizat directorul Spitalului din Berettyóújfalu, Zoltan Murakozi.

Alţi doi răniţi grav au ajuns la Debrecen, unde au fost operaţi de urgenţă de medicii maghiari. Accidentul s-a produs marţi dimineaţa, în Biharkeresztes, o localitate aflată în apropiere de Vanma Borş. Microbuzul a intrat frontal într-un tir parcat regulamentar, pe marginea drumului.

 

Ce spun martorii

 

„O femeie i-a spus şi eu i-am spus: să te odihneşti o oră, două, nu contează când ajungem. Şi doamnele care au murit, o doamnă era în vârstă de 50 de ani şi o doamnă cu doi copii gemeni, i-au spus, dar el nu a dormit”, a declarat Gabriel Filip, victimă a accidentului.

Pasagerii microbuzului au fost preluaţi din mai multe localităţi din Marea Britanie şi ar fi trebuit transferaţi într-un autocar cu destinaţia România. Din cauză că acest lucru nu s-a mai întâmplat, șoferul de 35 de ani s-a angajat să îi ducă pe toţi în ţară.

„Când am ajuns la punctul de întâlnire s-a auzit că şoferul a plecat cu autocarul. Nu e nici o problemă băieţi, veniţi cu mine e ok tot”, a declarat un alt pasager.


Citește și:  Începând din 2012, în Ungaria au avut loc mai multe accidente rutiere în care au fost implicați cetățeni români

Trei cetățeni români au murit, iar alte șase au fost rănite, după ce microbuzul în care se aflu a fost implicat într-un accident rutier, în apropiere de punctul de trecere a frontierei Nădlac.


 

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă