32.4 C
București
sâmbătă, 29 iunie 2024
AcasăSpecialAccident grav, în Teleorman: Șase persoane au ajuns la spital. Vedeți acccidente...

Accident grav, în Teleorman: Șase persoane au ajuns la spital. Vedeți acccidente similare produse pe drumurile din România

Șase persoane cu vârste cuprinse între 32 şi 56 de ani din localitatea Drăgăneşti, judeţul Teleorman au ajuns joi la Spitalul Municipal din Capitală cu cu răni grave şi atacuri de panică după ce semiremorca unui camion a intrat în microbuzul care îi transporta la serviciu, în Bucureşti. 

Accidentul s-a produs pe DN 6, în dreptul localităţii Ghimpaţi. Potrivit poliției, şoferul unui camion cu semiremorcă în vârstă de 48 de ani din localitatea Asău, judeţul Bacău, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum respectiv ploaie, carosabil umed şi o curbă periculoasă la dreapta şi a acroşat cu remorca partea stângă a unui microbuz condus de un bărbat în vârstă de 40 de ani din localitatea Măgura, judeţul Teleorman, care transporta mai multe persoane din localitatea Drăgăneşti la locul de muncă în capitală. 

În urma impactului, şase persoane fost transportate la Spitalul Municipal Bucureşti. 

În ulrmii ani, mai multe persoane au murit și altele au fost grav rănite în urma unor accidente în care au fost implicate autocare sau microbuze, iată care au fost cele mai grave astfel de accidente, conform Agerpres

13 august 2009 – produs în comuna Scânteia din judeţul Iaşi. Trenul Săgeata Albastră Braşov – Iaşi a lovit un microbuz la o trecere la nivel cu calea ferată. În urma impactului, 14 persoane şi-au pierdut viaţa, printre care un copil, iar două au fost grav rănite. Vinovat de accident a fost şoferul microbuzului, care a decedat la spital. Patronii firmei Val Cris Trans, proprietara microbuzului, au fost cercetaţi penal. 

7 septembrie 2006 – în apropiere de Bârlad, soldat cu 13 morţi şi patru răniţi. Şoferul unui microbuz care transporta 16 persoane nu a acordat prioritate şi a fost lovit din plin de un autocar din Republica Moldova.

29 noiembrie 2005 – un microbuz cu 26 de muncitori, majoritatea femei, s-a răsturnat la intrarea în oraşul Slobozia. Nouă femei şi şoferul au murit pe loc, alte 13 persoane au fost rănite grav. 

13 octombrie 2012 – opt persoane şi-au pierdut viaţa şi alta a fost rănită într-un accident produs pe DN7 între localităţile Lipova şi Odvoş din judeţul Arad. Şoferul unui autoturism Fiat în care se aflau 9 persoane a ajuns pe contrasens, pe fondul oboselii, unde s-a izbit de un TIR care circula regulamentar. Victimele erau angajaţi ai unei firme de construcţii din Deva şi se întorceau acasă, de la muncă. 

O serie de astfel de accidente s-au produs numai în ultimii doi ani: 

17 martie 2016 – un accident rutier s-a produs, în localitatea Blăgeşti, în apropiere de municipiul Paşcani din judeţul Iaşi. Un autocar cu 14 persoane care circula pe ruta Iaşi-Paris s-a răsturnat, şapte persoane fiind rănite, între care doi cetăţeni francezi, restul fiind din Republica Moldova, unii cu dublă cetăţenie. 

5 februarie 2016 – un grav accident rutier produs pe DN 1, la Strejnic, judeţul Prahova, în care au fost implicate un TIR şi un autocar, s-a soldat cu 5 morţi şi 28 de răniţi. Autocarul, în care se aflau 33 de oameni, a intrat în coliziune cu o autobasculantă încărcată cu nisip, din primele cercetări reieşind că de vină pentru producerea accidentului ar fi şoferul autocarului. La faţa locului s-a intervenit cu 22 de ambulanţe ale SAJ şi SMURD. 

22 noiembrie 2015 – şase persoane au fost rănite după ce un autocar de călători s-a răsturnat în apropierea oraşului Băile Herculane, pe DE 70. 

17 noiembrie 2015 – 26 de persoane au fost rănite, într-un accident dintre un TIR şi un microbuz, care a avut loc în localitatea prahoveană Băicoi. 

15 noiembrie 2015 – trei persoane au murit şi 11 au fost rănite după ce un autocamion cu cherestea s-a răsturnat, pe DN 2, la intrarea în Râmnicu Sărat, peste un microbuz de transport persoane. În microbuz erau sportivi din Târgovişte. 

11 octombrie 2015 – trei persoane au murit şi şapte au fost rănite într-un accident produs pe DN 7C, în localitatea argeşeană Băiculeşti, în care a fost implicat un microbuz de transport persoane. 

8 octombrie 2015 – o persoană a murit, iar alte cinci au fost rănite, în urma impactului dintre un microbuz şi o autoutilitară de transport beton.
Microbuzul de transport persoane, ce efectua o cursă de la Fălticeni la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Sasca Mică, a fost implicat în accidentul rutier la ieşirea din municipiul Fălticeni spre Gura Humorului. Trei dintre cei cinci pasageri din microbuz, angajaţi ai centrului de recuperare, au fost transportaţi la spital, iar doi care au suferit doar răni uşoare au refuzat transportul la spital. 

27 august 2015 – un grav accident s-a produs pe DN65 Slatina – Craiova, în zona localităţii Bobiceşti, în apropierea oraşului Balş, în urma căruia 14 persoane au fost rănite şi una a murit. În accident au fost implicate un automobil şi un microbuz de transport persoane. 

19 august 2015 – un accident grav produs, în Brăila, pe raza localităţii Baldovineşti, s-a soldat cu moartea a trei persoane şi rănirea altor 21, după ce un autocar în care se aflau 37 de persoane, 35 de turişti moldoveni şi doi şoferi turci, s-a răsturnat într-o curbă, din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de trafic, cu carosabil ud şi vizibilitate redusă. 

30 mai 2015 – un grav accident de circulaţie, în care au fost implicate un microbuz de transport persoane şi o utilitară, a avut loc pe DN 1D, pe raza localităţii prahovene Cioceni, opt persoane fiind rănite. Coliziunea dintre microbuz, în care se aflau 15 persoane, şi autoutilitară, în care se aflau trei persoane, s-a produs pe fondul nepăstrării distanţei regulamentare în mers. 

25 mai 2015 – şapte pasageri dintr-un microbuz au fost răniţi uşor într-un accident produs pe DN74, pe raza localităţii Poiana Ampoiului, judeţul Alba, în urma coliziunii cu un autotractor. 

15 mai 2015 – un accident produs pe DJ 186 în localitatea maramureşeană Rozavela, s-a soldat cu rănirea a cinci persoane, aflate într-un microbuz. Şoferul microbuzului, care a intrat în depăşire fără a se asigura, încercând să evite impactul cu altă maşină care venea din sens opus, a intrat într-un TIR care circula în condiţii regulamentare. 

14 mai 2015 – un grav accident s-a produs pe DN 7, în zona localităţii hunedorene Zam, după ce şoferul unui autoturism a adormit la volan şi a intrat pe contrasens, tamponându-se cu un TIR şi un microbuz de călători; în urma impactului, şoferul autoturismului a fost rănit.
 
26 aprilie 2015 – creatoarea de modă Semida Sărmăşag, soţul său şi copilul cel mare al familiei au decedat în urma unui accident rutier ce a avut loc în localitatea Negreşti-Oaş, din judeţul Satu Mare. Cel de-al doilea copil al soţilor Sărmăşag grav rănit. Maşina la volanul căreia se afla creatoarea de modă a lovit un microbuz. 

13 aprilie 2015 – o şoferiţă căreia i s-a făcut rău la volan a intrat cu maşina într-un microbuz care efectua transport de persoane pe ruta Iaşi-Negreşti; accidentul a avut loc pe DJ 248, în judeţul Vaslui, pe raza localităţii Rateşu Cuzei, comuna Rebricea, iar în urma impactului atât şoferiţa, cât şi trei pasageri din microbuz au fost răniţi. 

18 martie 2015 – şoferul unui autoturism a fost rănit grav pe DN 2 după ce a intrat într-un microbuz cu patru persoane, care a virat la stânga spre localitatea buzoiană Florica. 

12 martie 2015 – un microbuz ce efectua transport regulat de persoane între localităţile Agighiol şi Tulcea, a părăsit carosabilul lovind un copac de pe marginea drumului; în urma accidentului şapte pasageri din autovehicul au fost răniţi. 

26 ianuarie 2015, un accident grav a avut loc în Constanţa, un autoturism şi un microbuz cu călători, 21 de persoane fiind rănite.
 

Cele mai citite

Cluj-Napoca: Mai multe persoane s-au autoevacuat după ce un incendiu violent a cuprins un bloc

Un incendiu a izbucnit, sâmbătă, într-un apartament dintr-un bloc de locuinţe din Cluj-Napoca, iar mai multe persoane s-au autoevacuat până la sosirea pompierilor, fără...

Parlamentari din peste 50 de state dezbat la București războiul din Ucraina, situația din Orientul Mijlociu și parcursul european al Moldovei, la Adunarea OSCE

Parlamentari din peste 50 de state participante la Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa s-au reunit astăzi la București, pentru cea de-a  31-a...

Surse: Ambasada României la Londra în mijlocul unei anchete, pentru cheltuieli de peste 1,6 milioane de euro sub pretextul alegerilor

Ministerul de Externe ar fi declanșat o anchetă care vizează Ambasada României la Londra, potrivit unor surse citate de Antena 3 CNN. Sub pretextul organizării...
Ultima oră
Pe aceeași temă