7.2 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecial95 de localități fără energie electrică și cursuri suspendate în șapte școli...

95 de localități fără energie electrică și cursuri suspendate în șapte școli din Sălaj după furtuna de duminică seară

Fenomenele meteo extreme de duminică seara au lăsat 95 de localități din Sălaj fără energie electrică și a avariat clădirile, astfel încât s-a impus suspendarea cursurilor, luni dimineață, în șapte școli, informează Agerpres.

Decizia a fost luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

Potrivit unei centralizări realizate în noaptea de duminică spre luni de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Sălaj, din cauza rafalelor de vânt puternic cu aspect de vijelie, precipitațiilor, grindinei care au lovit duminică după-amiază județul Sălaj, din primele evaluări provizorii au rezultat următoarele pagube: 47 de copaci căzuți, două imobile inundate, 15 acoperișuri afectate, 13 stâlpi prăbușiți, 425 posturi de transformatoare afectate, 95 de localități și 36.653 abonați rămași fără energie electrică.

"Duminică seara, a fost convocat, la sediul ISU, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență care a luat măsuri pentru restabilirea cât mai repede a stării de normalitate. Astfel, s-a hotărât ca un număr de șapte unități de învățământ — Liceele tehnologice Ileanda și Gâlgău, Școlile primare din Fodora, Glod, Sântă Măria, Păușa și Școala Gimnazială Românași vor avea cursurile temporar suspendate până la remedierea defecțiunilor produse de fenomenele meteo, iar în funcție de dinamica evaluării, pot să fie suspendate temporar și activitatea altor unități de învățamânt din județ", se arată într-un comunicat de presă al ISU Sălaj.

Printre clădirile afectate de furtună se numără și biserica de lemn, monument istoric de secol XVII, din Poarta Sălajului, ce a fost puternic avariată duminică seara, vântul puternic ducând la prăbușirea turlei lăcașului de cult peste acoperiș.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ce negoț ascund sondajele paralele din București?

Să fie oare Cristian Popescu Piedone doar iepurele lui Dom’ Profesor? În clar obscurul mediatic, strategia de atac a stăpânului antenelor devine tot mai...

Sectorul 4 se transformă într-o oază urbană: Campanie de înverzire prin plantarea a peste 1500 de copaci

Într-o mișcare impresionantă de regenerare urbană, Sectorul 4 din București a dat startul unei ample campanii de înverzire, plantând peste 1500 de copaci. Această...

Un judecător i-a impus restricții de comunicare lui Donald Trump

Judecătorul din procesul penal al lui Donald Trump la New York i-a impus marţi restricţii de comunicare, în special în ceea ce priveşte martorii,...
Ultima oră
Pe aceeași temă