2. ION COSMIN ANDREI – pentru savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si spalare a banilor;
3. BALAN EUGENIA – pentru savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si spalare a banilor;
4. STANCULEANU ANDREEA ¬CORNELIA – pentru savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si spalare a banilor;
5. TODERIUC MIHAI- VALENTIN – pentru savarsirea infractiunii de complicitate la evaziune fiscala;
6. PUIU DANUT – pentru savarsirea infractiunilor de complicitate la evaziune fiscala si spalare a banilor;
7. ADASCALITEI ELENA-LUCIA – pentru savarsirea infractiunilor de complicitate la infractiunea de evaziune fiscala si spalare a banilor;
8. NITA ELENA – pentru savarsirea infractiunilor de complicitate la infractiunea de evaziune fiscala si spalare a banilor;
9. DINU GEORGE – LAURENTIU – pentru savarsirea infractiunilor de complicitate la infractiunea de evaziune fiscala si spalare a banilor;
10. CALAPEREANU ELENA – pentru savarsirea infractiunii de complicitate la infractiunea de evaziune fiscala;
11. MEDELEANU CORINA – pentru savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si spalare a banilor;
Potrivit procurorilor, în cauza s-a retinut ca exista date si probe din care rezulta suspiciunea rezonabila conform careia, in perioada 2009 – 2014, inculpatii VIJU SILVIU RELU, ION COSMIN – ANDREI, BALAN EUGENIA si MEDELEANU CORINA, in calitate de persoane cu functii de conducere/administrare in cadrul a 3 societati comerciale de profil 'media', cu complicitatea inculpatilor CALAPEREANU ELENA, STANCULEANU ANDREEA – CORNELIA, TODERIUC MIHAI- VALENTIN, PUIU DANUT, ADASCALITEI ELENA-LUCIA, NITA ELENA si DINU GEORGE LAURENTIU, au dispus inregistrarea in evidenta contabila a acestor societati si declararea fiscala a numeroase facturi care nu au la baza opeartiuni reale de achizitie, provenind de la un numar mare de societati comerciale (care, la randul lor, fie nu-si declara livrarile corelative organelor fiscale, fie inregistreaza achizitii fictive de la societati comerciale cu comportament de tip 'fantoma').
O parte din sumele inscrise in facturile sus-mentionate erau transferate in conturile bancare ale societatilor emitente (reprezentand 'comisionul' pentru 'serviciile de facturare prestate de aceste societati' si, eventual, TVA-ul – de unde erau retrase in numerar de reprezentantii acestora), iar pentru restul sumelor erau intocmite chitante fictive, fara ca sumele inscrise in acestea sa fie ridicate efectiv din casieria celor 3 societati comerciale de profil media, servind, in realitate, la remunerarea suplimentara a unor angajati din cadrul acestora.
Prejudiciul produs bugetului de stat se ridica la suma de aproximativ 6.000.000 lei, reprezentand TVA si impozit pe profit.
In vederea acoperirii prejudiciului cauzat bugetului de stat, precum si a confiscarii sumelor spalate, procurorii au instituit sechestre asiguratorii cu privire la mai multe bunuri mobile si imobile apartinand inculpatilor.
Procurorii Parchetului Capitalei si politisti din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti au efectuat joi 41 de perchezitii in Bucuresti, judetele Dambovita, Ilfov, Arges si Braila, in dosarul de evaziune fiscala in care este vizat trustul MediaPro.
In cursul lunii decembrie 2014, Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti a inceput urmarirea penala fata de 32 de persoane suspectate de savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si spalare de bani.