Laszlo Tokes, fără "Steaua României în grad de cavaler"

de Carla Popa , 25 februarie 2016 - stire actualizata la ora 09:13, 26 februarie 2016
Laszlo Tokes, fără "Steaua României în grad de cavaler"

Laszlo Tokes pierde definitiv distincţia "Steaua României în grad de cavaler", primită în anul 2009 de la preşedintele Traian Băsescu, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a respins, joi, recursul europarlamentarului faţă de decizia prin care Curtea de Apel Bucureşti confirma, în 2014, legalitatea măsurii de retragere a distincţiei. 

"Respinge recursul declarat de Tokes Laszlo împotriva sentinţei din 20 iunie 2014 a Curţii de Apel Bucureşti - Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat", se arată în hotărârea pronunţată de ÎCCJ. Agerpres transmite că decizia Instanţei Supreme este definitivă. 

Curtea de Apel Bucureşti respinsese ca inadmisibilă solicitarea lui Laszlo Tokes de anulare a deciziei Consiliului de Onoare al Ordinului Naţional "Steaua României" prin care i s-a retras distincţia "Steaua României în grad de cavaler", primită în anul 2009 de la preşedintele Traian Băsescu, pentru meritele sale în Revoluţia din 1989. 

Pe 20 noiembrie 2013, Consiliul de Onoare al Ordinului Naţional "Steaua României" a decis, cu cinci voturi pentru şi o abţinere, retragerea distincţiei acordate europarlamentarului Laszlo Tokes. 

Principalul motiv al retragerii a fost că, în data de 27 iulie 2013, Laszlo Tokes i-a cerut premierului Ungariei, Viktor Orban, la lucrările Universităţii de Vară Balvanyos, ca împreună cu Guvernul pe care îl conduce să construiască "un sistem de cooperare naţională", astfel încât să ofere "protectorat" Transilvaniei, "aşa cum a făcut Austria cu Tirolul de Sud". 

Laszlo Tokes a atacat decizia la Curtea de Apel Bucureşti, aducând ca argumente modul defectuos de alegere a membrilor din Consiliul de Onoare, incompatibilitatea unor membri şi încălcarea Legii avocaturii. Totodată, el afirma că între membrii Consiliului de Onoare au fost una sau două persoane care au fost şi reclamanţi, ei având astfel dublă calitate, de judecători şi acuzatori. 

Potrivit acestuia, şi Legea avocaturii a fost încălcată, prin nerespectarea dreptului de a fi reprezentat de un avocat, aşa cum Tokes solicitase în repetate rânduri. Pe 15 decembrie 2013, Laszlo Tokes a predat Bisericii Reformate din Timişoara medalia "Steaua României în grad de cavaler", spunând că, dacă vreo persoană doreşte să îi ia înapoi distincţia, să meargă la Timişoara. 

Comentarii

 • pitagora

  26 februarie 2016 23:07

  Gradu de cavaler i l-o dat nevasta-sa cand o divortat

  raspunde comentariului
 • Pastorul László Tőkés v-a dat-o înapoi deja în 15 decembrie 2013, miticilor parșivi ! "Sus" ! Asta, după ce începând din 16 decembrie 1989 vi l-a dat jos pe iubitul vostru oltean, Ceașkă ! Pinguinilor

  26 februarie 2016 16:08

  Ne pișem pe "Stelele" voastre, cele cu colan sau cu cioban atașat...

  raspunde comentariului
 • Constantin

  26 februarie 2016 15:10

  D-l Basesccu,a gresit,acordandu i "Steaua Romaniei"!Nu afost o revolutie,indiferent de ce spun beneficiarii loviturii de Stat,de ieri sau astazi!!! Ungurul a fost doar o unealta a celor interesati sa - scape de Ceausescu!!A schimbat "dracul"" ceva raucu "mama ********"cu ceva si mai raulasand in urma morti,haos care nici acum nu s a terminatsi prilej de a iesi la suprafata pleava societatii.Nu am fost unul din favorizatii acelei societatidar a asigurat LOCURI de MUNCA,,o oarecare siguranta,posibilitatea de a invata,de a muncii,nu trimitea fetele la "produs".Maghiaru a fost doar IUDA care a aprins ,o falsa speranta!!Inerventile anti romanesti au fost la ordinea zilei.In fapt de atunci dorea cu ardoare dezmembrarea Romaniei!!De aceea consider justa ,pierderea definitiva a distinctiei.

  raspunde comentariului
  • A venit vremea !

   26 februarie 2016 16:19

   Pun pariu că tu ești unul dintre alea 3000 de jeguri oltenești înarmate cu bâte care s-au dus cu trenurili în 19-20 decembrie 1989 ca să-i bată pe eroii timișoreni revoltați care l-au scuipat în față pe olteanul vostru Ceașkă kare se ascundea în spatele cordoanelor de milițieni și soldați înarmați. Oltenii, LAȘII și NEMERNICII Europei. Ca tine, toți. Fără Pastorul Tokes acum nu deschideai gura nici la tine în casă, spurcăciune ! ...dar acum ești viteaz, că voi sunteți neam de viteji genetici, loaze primite aiurea în U.E. ! A rezolvat Pastorul Tokes împreună cu bănățenii și ardelenii lui problema. Dar nici nu vă dați seama cât sunteți de aproape de a fi aruncați înapoi în Levant, gunoaie balkanice, acolo unde vă e locul în veci !

   raspunde comentariului
 • bravo baieti platim nemtzeste

  26 februarie 2016 9:17

  TOKES un spion hungar care uraste Romania.

  raspunde comentariului
 • valeanu

  25 februarie 2016 23:14

  Sant mandru ca nu a acceptat s-a fie STEA cu Nastase et. comp.. Rusinea ROMANIEI ca cei care au facut ceva faptic pt. asa ziz revolutie sant marginalizasti, chiar defaimati. Rusine, rusine....

  raspunde comentariului
  • Kolosvari ianus

   26 februarie 2016 14:22

   "valeanule" mirosi, de la o posta, a gulash, bagabontule cu nick de ****** murdar ...sa-ti bagi "levolutia" lu' vasile sekurel drept partea din spate, gios si sa zbori, peste gardul de sarma ghimpata, la tac-tu-n pusta pustie !

   raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design