Curtea de Apel București a decis luni ca președintele Consiliului Județean Mehedinți, Adrian Duicu, să fie cercetat în continuare în stare de arest preventiv, într-un dosar în care este urmărit penal de procurorii DNA pentru șapte infracțiuni, printre care trafic de influență, cumpărare de influență și instigare la dare de mită, informează Agerpres.
Procurorii susțin că Adrian Duicu i-a promis lui Ștefan Ponea că își va folosi influența asupra mai multor funcționari publici (membri ai Guvernului, funcționari publici din conducerea MAI, șeful IGPR) ca să îl mențină temporar pe acesta în funcția de șef al IPJ Mehedinți iar la o dată ulterioară să îl numească într-o funcție de conducere la Inspectoratul General al Poliției Române, și anume, director adjunct al Direcției de Ordine Publică, precum și să o numească pe soția lui Ponea într-o funcție de conducere la DNA.
De asemenea, Duicu a promis că își va exercita influența asupra membrilor Consiliului Local al municipiului Orșova, pentru a-i determina să aprobe scoaterea din domeniul public și concesionarea către o altă persoană din familia lui Ponea, la un preț "convenabil", a două suprafețe de teren (în suprafață totală de aproximativ 200 de metri pătrați, terenuri situate în centrul municipiului Orșova și reprezentând acostamentul unei străzi).
DNA menționează că Adrian Duicu i-a pretins șefului IPJ Mehedinți să îl ajute să obțină o hotărâre care să îi fie favorabilă, într-un dosar în care era acuzat de incompatibilitate de către Agenția Națională de Integritate.
În perioada mai-septembrie 2013, Adrian Duicu și alți doi funcționari au permis unor persoane neautorizate (reprezentanții unui furnizor de echipamente medicale și ai unei societății de leasing) accesul la informații care, la acel moment, nu erau destinate publicității.
În ianuarie 2014, Adrian Duicu a determinat două persoane din subordine să îi pună la dispoziție unui protejat al său subiectele pentru un concurs pentru ocuparea unei funcții de șef serviciu la CJ Mehedinți, care ulterior a câștigat, în condițiile în care se înscriseseră și alte persoane.
În decembrie 2013, el și-a folosit autoritatea și influența în scopul de a obține foloase necuvenite pentru două firme care operează, fiecare dintre ele, câte un post local de televiziune (societăți controlate în fapt de Duicu).