16.1 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialUngaria a refuzat trecerea avionului şefului diplomaţiei iraniene prin spaţiul său aerian

Ungaria a refuzat trecerea avionului şefului diplomaţiei iraniene prin spaţiul său aerian

Ministrul iranian de Externe a fost obligat să anuleze o vizită în Olanda după ce Ungaria a interzis trecerea avionului acestuia prin spaţiul său aerian, informează presa iraniană, citată de AFP, potrivit Mediafax.

Autorităţile iraniene au solicitat explicaţii din partea Budapestei în legătură cu decizia de a interzice trecerea avionului lui Ali Akbar Salehi prin spaţiul aerian ungar.

Alte state europene permiseseră tranzitul avionului lui Salehi pentru a se deplasa la conferinţa de cinci zile organizată la Haga de Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice.

„Chiar dacă avionul ministrului de Externe obţinuse permisiunea de a traversa mai multe ţări, Ungaria a refuzat să acorde autorizaţia, invocând motive tehnice”, a reacţionat Teheranul.

„Scuzele oferite de Ungaria nu sunt convingătoare, am cerut explicaţii ambasadorului ungar”, precizează regimul iranian.

Cele mai citite

Cum să îți amenajezi livingul cu fotolii puf eco?

Vrei să îți amenajezi livingul diferit? În cazul acesta, poți opta pentru mobilier inedit, așa cum sunt și fotoliile puf eco. Aceasta alegere...

Cum să-ți îngrijești corect ochelarii de soare

Ochelarii de soare sunt mai mult decât un moft, un accesoriu pe care îl adaugi ținutei vestimentare. Din contră, putem să-i considerăm o necesitate...

VIDEO. Cornel Dinu a suferit o intervenție chirurgicală

Cornel Dinu, fostul mare jucător și antrenor al echipei Dinamo, a fost supus unei intervenții chirurgicale pentru coxartroză, o boală degenerativă a șoldului. https://www.youtube.com/shorts/HTEwbBulzpk Cornel Dinu...
Ultima oră
Pe aceeași temă