16.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialStarea de sănătate a generalului polonez Wojciech Jaruzelski s-a ameliorat

Starea de sănătate a generalului polonez Wojciech Jaruzelski s-a ameliorat

Starea de sănătate a fostului dictator comunist polonez, generalul Wojciech Jaruzelski, în vârstă de 87 de ani, spitalizat sâmbătă din cauza unei pneumonii şi a insuficienţei cardiace, s-a ameliorat, au anunţat joi medicii săi, relatează AFP, citata de Mediafax.

„Generalul Wojciech Jaruzelski a ajuns la noi la 25 decembrie cu simptome de pneumonie şi insuficienţă cardiacă”, a declarat Tadeusz Zechowicz, medic-şef la spitalul din Olsztyn, în nord-estul Poloniei.

„I-am prescris un tratament tipic în astfel de cazuri şi starea de sănătate a pacientului s-a ameliorat de la o zi la alta. Atunci când starea sa va fi bună şi stabilă, bolnavul se va întoarce acasă pentru continuarea tratamentului”, a adăugat el în cadrul unei conferinţe de presă transmise de televiziunea privată TVN24.

„Perioada de convalescenţă după o pneumonie gravă este de două până la trei săptămâni”, a precizat el.

La începutul anului 2008, generalul Jaruzelski a fost internat în spital pentru probleme cardiace şi pneumonie, iar în 2009 a suferit o intervenţie chirugicală pentru îndepărtarea unei formaţiuni canceroase.

Wojciech Jaruzelski a condus Polonia între 1981 şi 1989 şi a interzis, la sfârşitul anului 1981, mişcarea Solidaritatea, devenită primul sindicat independent din blocul comunist. Fost şef al statului şi al Partidului comunist polonez, Jaruzelski a fost pus sub acuzare în aprilie 2007 pentru „crime comuniste”, ca urmare a instituirii legii marţiale în Polonia, la 13 decembrie 1981. El riscă o condamnare la zece ani de închisoare dacă justiţia îl va declara vinovat.

Generalul Wojciech Jaruzelsk a înlesnit însă tranziţia democratică în Polonia, acceptând, în 1989, să împartă puterea cu opoziţia anticomunistă, reprezentată de sindicatul Solidaritatea. La sfârşitul anilor ’90, el s-a retras din viaţa publică.

Cele mai citite

FCSB în pericol de depunctare din cauza declarațiilor lui Gigi Becali!

Gigi Becali riscă o nouă suspendare după acuzațiile aduse arbitrului Horațiu Feșnic, ceea ce pune FCSB în pericol de a pierde 3 puncte în...

Lumina speranței în întuneric: Nevăzătorii cer Guvernului să-i privească în ochi

Nevăzătorii sunt revoltați că noua Lege a pensiilor le ia până la 80% din venituri Nevăzătorii protestează împotriva reducerii pensiilor cu până la 80%, cauzată...

Derby-ul serii în Liga Campionilor la fotbal: Manchester City- Inter Milano 0-0

Manchester City şi Inter Milano au remizat, 0-0, miercuri seara, pe City of Manchester Stadium, în prima etapă a noului format al Ligii Campionilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă