19.3 C
București
joi, 26 septembrie 2024
AcasăSpecialFOTO+VIDEO. Cum au fost SALVAŢI 93 de SIRIENI, între care 43 de...

FOTO+VIDEO. Cum au fost SALVAŢI 93 de SIRIENI, între care 43 de copii, de pe un pescador aflat în derivă

93 de migranţi sirieni, între care 46 de copii, au fost salvaţi, luni, de pe un pescador aflat în derivă în apele teritoriale italiene. Salvatorii sunt poliţiştii de frontieră români, aflaţi în misiune pe Nava „Ştefan cel Mare”.

Cei 93 de sirieni se aflau pe un pescador de mici dimensiuni car4e plutea în derivă, anunţă Poliţia de Frontieră Română, într-un comunicat.

 

 

”O ambarcaţiune rapidă de la bordul MAI 1105 a fost trimisă pentru a identifica nava, ocazie cu care poliţiştii de frontieră au constatat că este un pescador din lemn, fără pavilion, supraîncărcat cu migranţi şi care plutea în derivă.

Toţi cei 93 de imigranţi au fost transferaţi la bordul navei MAI 1105 – “Ştefan cel Mare”, unde personalul Poliţiei de Frontieră Române le-a acordat asistenţă şi primul ajutor”, se mai arată în comunicat.

Este vorba despre 28 de bărbaţi, 19 femei şi 46 de minori. Ei au declarat că intenţionau să ajungă în Spaţiul Schengen.

Poliţiştii de frontieră de pe nava „Ştefan cel Mare” MAI 1105 se află în misiune în Italia, în cadrul Operaţiunii Maritime Comune AENEAS 2013, coordonată de Agenţia FRONTEX. Scopul misiunii este de este de combatere a migraţiei ilegale la frontierele externe maritime ale Uniunii Europene.

În luna august 2013, poliţiştii de frontieră de pe nava „Ştefan cel Mare” MAI 1105, aflată în misiune în Italia în cadrul aceleiaşi operaţiuni, au mai salvat 194 de migranţi sirieni aflaţi pe două pescadoare de mici dimensiuni, supraaglomerate şi în derivă.

Cele mai citite

Ce au discutat Klaus Iohannis și premierul armean Nikol Pașinian la New York

Preşedintele român Klaus Iohannis a avut miercuri, la New York, o întâlnire cu premierul armean Nikol Paşinian, pe marginea Adunării Generale a ONU, cu...

Rareș Bogdan avertizează asupra unui dezastru economic cauzat de politica PSD și a lui Marcel Ciolacu

Rareş Bogdan a lansat miercuri seară un atac la adresa premierului Marcel Ciolacu și a liderilor PSD pe care îi acuză de faptul că...

Premierul slovac Robert Fico primește din nou o amenințare

Robert Fico, premierul Slovaciei, a primit o scrisoare care conținea un glonț din partea unui expeditor necunoscut, a anunțat guvernul de la Bratislava, miercuri,...
Ultima oră
Pe aceeași temă