13.9 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialREZULTATE FINALE BACALAUREAT 2012: Note finale pentru judeţul Timiş după contestaţii

REZULTATE FINALE BACALAUREAT 2012: Note finale pentru judeţul Timiş după contestaţii

UPDATE Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau” din Timişoara are promovabilitate sută la sută la bacalaureat, după ce singurul absolvent care fusese respins în urma examenului a reuşit să promoveze după ce a depus contestaţie, în timp ce în judeţ promovabilitatea a crescut de la 42,17% la 43,4%.

„Aproximativ 1.200 de candidaţi la examenul de bacalaureat au depus contestaţii, nemulţumiţi de notele obţinute. La 500 dintre aceştia, notele au fost modificate, iar peste o sută au notele scăzute”, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Timiş, Cornel Petroman, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Astfel, dacă înainte de contestaţii promovabilitatea era 42,17 la sută, în urma contestaţiilor, aceasta a crescut la 43,4 la sută.

Din cele patru unităţi de învăţământ cu promovabilitate zero din judeţul Timiş, la trei dintre ele rezultatul s-a menţinut (Grupul Şcolar din Biled, Liceul „Henri Coandă” şi Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida”), iar la Grupul Şcolar Agricol din Timişoara un elev a reuşit să promoveze, după contestaţii.

Pe de altă parte, la Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau” din Timişoara, promovabilitatea a ajuns la sută la sută, după ce singurul elev care fusese declarat respins a depus contestaţie şi a reuşit să promoveze.

Potrivit lui Petroman, absolventul Beniamin Turcin a obţinut note de trecere la toate materiile la care a susţinut examen, cu excepţia matematicii. El a fost notat cu 8,85 la limba română, 8 la limba si literatura germană, 7,35 la biologie vegetală şi animală şi 3,70 la matematică.

După contestaţie, nota la matematică i-a fost crescută cu 3,60 puncte, la 7,30.

„Vom face o verificare la nivelul comisiei de corectare pentru a afla cum a fost posibilă o modificare atât de mare a notei. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, profesorii evaluatori pot fi sancţionaţi cu tăierea salariului pentru câteva luni şi se poate ajunge până la nerepartizarea lor la examenele naţionale din viitor”, a declarat Cornel Petroman.

În ceea ce priveşte contestaţiile depuse la limba română, din 412 cereri de recorectare, în cazul a 181 notele au rămas neschimbate. În cazul a 207 lucrări notele au fost reduse cu 0,5 – 1,5 puncte şi numai la 24 de lucrări notele au fost mărite.

Vineri, site-ul edu.ro afişează online rezultatele finale la examenul de bacalaureat 2012. Elevii pot afla notele finale pe care le-am obţinut după contestaţii şi de la avizierele centrelor unde au dat examenul.

 

În urma examenului de bacalaureat, în judeţul Timiş au fost depuse un număr de 1.184 de contestaţii, relatează MEDIAFAX.

Cele mai multe contestaţii, 413, au fost depuse la limba şi literatura română, în timp ce la matematică au fost depuse 409 contestaţii, iar la biologie – 123.

La geografie au fost depuse 88 de contestaţii, la chimie – 49, la anatomie – 47, la fizică – 28, la informatică – 11, la limbi moderne – şase, la logică şi sociologie câte patru şi câte o contestaţie la psihologie şi filosofie.

„Contestaţiile sunt resigilate şi trimise la centrul regional de la Arad. Acolo sunt recorectate şi transmise în Timiş. Afişarea rezultatelor finale se va face în 13 iulie”, a spus Cornel Petroman.

Promovabilitatea la examenul de bacalaureat, în sesiunea din vară a acestui an, în judeţul Timiş, este de 42,17 la sută înainte de contestaţii, cu zece procente peste rezultatele înregistrate anul trecut, când au promovat 32,8 la sută dintre candidaţi.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă