6.8 C
București
miercuri, 25 decembrie 2024
AcasăSpecialPLAGIAT PONTA. Vezi poziţia revistei “Nature” în legătură cu verdictul comisiilor care...

PLAGIAT PONTA. Vezi poziţia revistei “Nature” în legătură cu verdictul comisiilor care l-au anchetat pe premier

Publicaţia ştiinţifică Nature, cea care a scris pentru prima oară de plagiatul lui Victor Ponta, susţine într-un articol, că primul ministru „a fost scos basma curată de către comisia guvernamentală de etică (Conisliul Naţional de Etică – CNE n.red.), dar acuzaţiile de plagiat au fost reconfirmate de Universitate (Comitetul de Etică al Universităţii Bucureşti n.red..)”.

„Două investigaţii în cazul acuzaţiilor de plagiat aduse premierului au ajuns la concluzii diferite, crescând astfel tensiunea în bătălia politică pe viaţă şi pe moarte care se dă la Bucureşti”, scrie jurnalistul Quirin Schiermeier. Acesta aminteşte că CNE a găsit că lucrarea de doctorat a lui Ponta – finalizată în 2003 – îndeplineşte cerinţele academice „având doar lipsuri minore”. Asta, în timp ce „Comisia de la Universitatea Bucureşti care a cuprins profesori de la toate facultăţile a descoperit elemente de plagiat în 115 din cele 297 de pagini ale lucrării.

Comsia urmează să prezinte raportul Senatului Universităţii care va propune Ministrului Educaţiei să-i retragă lui Ponta titlul de doctor.”
„Nature” aminteşte că premierul nu a vrut să facă nici un comentariu pentru publicaţia ştiinţifică. Ministrul Educaţiei s-a antepronunţat spunând că CNE este singurul organism abilitat să dea un verdict de plagiat, scrie „Nature” care arată că în cazul CNE este vorba de un verdict mai degrabă politic.

„Ponta şi-a acuzat rivalii politici – inclusiv pe preşedintele Traian Băsescu- că au lansat acuzaţiile de plagiat la adresa sa ca partea a unei campanii politice „, mai remarcă „Nature”.

 

 

 

Cele mai citite

Zimbrul renaște în Munții României, după mai bine de două secole de absență

Reintroducerea zimbrilor în pădurile din România marchează o reușită importantă în conservarea naturii Zimbrul, unul dintre cele mai emblematice animale sălbatice ale Europei, a revenit...

Creștere de 28%: Fondurile de pensii private au depășit pragul de 155 miliarde de lei

Politica investițională a fondurilor de pensii private rămâne concentrată pe piața financiară locală Fondurile de pensii private din România au înregistrat o creștere semnificativă a...

Atracții turistice care-și închid porțile în 2025

Unele muzee, situri naturale și hoteluri și-au luat rămas bun pentru totdeauna în acest an, cum ar fi emblematicul club parizian Chez Michou Călătoria globală...
Ultima oră
Pe aceeași temă