20 C
București
sâmbătă, 7 septembrie 2024
AcasăSpecialRefugiu pentru mame şi copii

Refugiu pentru mame şi copii

Centrul de primire a copilului în regim de urgenţă din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului s-a extins cu un modul nou destinat primirii mamelor şi copiilor aflaţi în situaţii de risc.

Mamele care se află în imposibilitatea de a avea o locuinţă, de a oferi copiilor condiţii decente de trai pot apela la acest centru. De asemenea, unul dintre obiectivele proiectului este rezolvarea situaţiilor de risc de separare a copiilor de părinţi. „Sesizările pot veni şi din partea familiilor respective, din partea autorităţilor locale şi a cetăţenilor. Problema este cel ca cel care solicită ajutor sau pentru care se solicită ajutor să se încadreze în condiţiile prevăzute de standardele dezvoltării acestui centru”, a declarat directorul executiv în cadrul DGASPC, Petre Dinică.

Noua construcţie, situată pe str. Aluniş din Constanţa, va putea găzdui, timp de şase luni, câte 16 persoane, în cele opt camere, fiecare cameră având grup sanitar. Modulul va fi mobilat cât de curând şi va avea în componenţă spaţii pentru administraţie, personal, terapie etc.

În timpul zilei, dacă mama are serviciu sau îşi caută loc de muncă, copiii sunt antrenaţi în activităţile centrului atunci când nu sunt la şcoală sau la grădiniţă. „Cred că ar trebui deschise astfel de centre şi astfel de servicii şi în celelalte localităţi mai depărtate de municipiul Constanţa pentru că nu poţi să aduci, spre exemplu, pentru o perioadă foarte lungă de timp, cazuri din Hârşova, Cernavodă sau Băneasa”, a completat directorul. Dacă totul va decurge conform planului, inaugurarea noii clădiri va avea loc pe 23 mai. Centrul va fi deschis nonstop.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă