17.8 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăSpecialMangalia sub gunoaie

Mangalia sub gunoaie

Sudul Mangaliei riscă să rămână îngropat în gunoaie, deoarece consilierii nu mai alocat bani. Problema ar putea fi rezolvată de grupul de dialog înfiinţat de primar. 

Primăria Mangalia va rămâne, la mijlocul acestei luni, fără bani pentru a asigura salubrizarea stradală şi întreţinerea spaţiilor verzi. „Am reuşit să acordăm fonduri până pe data de 15 aprilie, dar după această dată nu mai avem bani”, a declarat ieri primarul Claudiu Tusac (PSD). Bani nu mai sunt din cauza neînţelegerilor dintre consilierii locali din opoziţie şi primar. Acestea au început după ce Tusac a câştigat fotoliul de edil, în dauna lui Zanfir Iorguş (PDL), care se credea de neclintit în post după trei mandate consecutive. Tusac a acuzat în mai multe rânduri că, din spatele poziţiei de parlamentar, Iorguş trage sforile pentru a bloca activitatea locală.  Consilierii PDL şi cei din restul opoziţiei au tăiat fondurile alocate salubrizării stradale şi ecologizării spaţiilor verzi. „Au tăiat cu rea intenţie. Mentalitatea oamenilor este că, dacă se întâmplă ceva rău, primarul este de vină”, a declarat Claudiu Tusac. Edilul a spus că cel mai afectat va fi turismul din sudul litoralului, respectiv staţiunile adiacente Saturn, Venus, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Neptun, Olimp. Primarul a avut chiar o întâlnire cu ministrul Elena Udrea pe această temă, care l-a asigurat de sprijinul său. Dacă nu se ia nici o măsură, inaugurarea noului sezon, pe 1 mai, va prinde sudul litoralui îngropat în gunoaie.

Lumină de la malul mării

Autorităţile locale nu au abandonat însă turismul. De Paşte, acestea vor reedita evenimentul „Lumină de la malul mării”, care reprezintă un brand al municipiului de nouă ani.

Sâmbătă, un altar va fi reinstalat pe plaja din faţa Hotelului „President” din Mangalia. Sunt aşteptaţi peste 10.000 de participanţi, localnici dar şi turişti. 

 

Grup special de consultanţă

Pentru a optimiza relaţia dintre primărie şi locuitorii şi consilierii Mangaliei, Claudiu Tusac a înfiinţat, ieri, un grup de dialog şi consultanţă social-economică, din care fac parte, deocamdată, câte un profesor, doctor, avocat şi inginer, din toate partidele politice. Aceştia au rolul  de a fi interfaţa dintre administraţie şi cetăţeni. Pe viitor, grupul se va mări.

Cele mai citite

Încep audierile în cazul Manchester City! Campioana Angliei riscă sancțiuni devastatoare

Audierile așteptate cu mare interes în cazul Manchester City, legate de presupuse încălcări ale regulamentelor financiare ale Premier League, încep luni, 16 septembrie. Clubul...

Răzvan Marin, aproape de un gol antologic! Echipa românului a fost zdrobită de Napoli

Cagliari a suferit o înfrângere categorică în fața celor de la Napoli, iar Răzvan Marin a fost unul dintre puținii jucători ai echipei sale...

Accident cu două persoane decedate după ce o autoutilitară s-a răsturnat

Două persoane au murit şi trei au fost rănite, în noaptea de duminică spre luni, într-un accident produs pe DN 13B, între localităţile Praid...
Ultima oră
Pe aceeași temă