21 C
București
sâmbătă, 7 septembrie 2024
AcasăSpecialUnde poţi merge cu copilul de 1 iunie

Unde poţi merge cu copilul de 1 iunie

Cu prilejul zilei de 1 Iunie, Ziua Internaţională a Copilului, în Capitală vor fi organizate mai multe evenimente speciale.

Astfel, miercuri, de la ora 10.00, în Parcul Lumea Copiilor, micuţii sunt aşteptaţi să participe la o lecţie de educaţie rutieră – „Fii prudent, viaţa e preţioasă”, organizată de Primăria Sectorului 4, în colaborare cu Direcţia Rutieră din cadrul IGPR.

Micuţii vor învăţa despre importanţa respectării regulilor de circulaţie, fiind îndrumaţi să traverseze doar prin locurile special amenajate şi semnalizate prin indicatoare şi marcaje, la final, având şansa de a obţine diplome şi premii, în cadrul concursului de cunoştinţe.

Tot miercuri, dar de la ora 10.30, în zona de şah din Parcul Lumea Copiilor, Primăria Sectorului 4 şi Centrul de Excelenţă „Rafael Vaganian”, îi provoacă pe toţi copiii pasionaţi de practicarea „sportului minţii”, la un simultan de şah, la finalul căruia, participanţii vor primi Diplome de Excelenţă, dar şi numeroase premii.

De la ora 13.00, în sprijinul copiilor cu dizabilităţi, vor fi organizate în parc ateliere de creaţie pe diverse teme: pictură, întreceri sportive şi face painting, în cadrul cărora micuţii să poată da frâu liber imaginaţiei, să creeze, dar şi să socializeze şi să poată interacţiona.

Începând cu orele 15.00, atmosfera de sărbătoare va fi întregită de cele cinci „măsuţe de poveste”, special amenajate pe aleea principală a Parcului Lumea Copiilor, unde, micuţii au ocazia de a se „întâlni” cu personajele lor favorite din desenele animate, răsfoind revistele şi cărţile de colorat, puse la dispoziţie de Revista „Draga Mea”.

Plimări gratuite cu vaporaşul

Copiii cu vârsta de până la 14 ani se vor putea plimba gratuit cu vaporaşul pe lacul Herăstrău din Capitală, de 1 iunie, anunţă reprezentanţii Administraţiei Lacuri Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB). Special pentru Ziua Copilului, miercuri, vor fi scoase pe lac şapte vaporaşe.

Tot miercuri, copiii vor putea participa şi la un spectacol ecvestru la Centrul de Salvare şi Recuperare a Cailor Tei -Toboc. Cei mici vor putea asista la jocuri medievale, dresuri de cai, sărituri peste obstacole şi întreceri de tras cu arcul. În final, ei vor putea lua lecţii gratuite de călărie. La acest eveniment, ALPAB a invitat 30 de copii de la centrul instituţionalizat „Cireşarii”.

Prima ediţie a festivalului „Şcoli, talente – noi vedete”

Elevii care iubesc dansul, muzica şi teatrul vor avea şansa să-şi demonstreze aptitudinile deosebite pe scena special amenajată în parcul Plumbuita pentru festivalul „Şcoli, talente – noi vedete”. Festivalul se desfăşoară între orele 9.00 şi 16.00.

Prin acest concurs, Primarul Neculai Onţanu urmăreşte descoperirea şi sprijinirea copiilor şi tinerilor înzestraţi care astfel îşi pot valorifica talentele muzicale, coregrafice şi teatrale primind şi recompense în premii simbolice pentru curajul şi interesul manifestat.

Clubul Seniorilor din parcul Plumbuita va găzdui expoziţia dedicată zilei de 1 iunie, realizată de micuţii talentaţi de la Grădiniţa „Castel”.

De la ora 10.00, la locul de joacă pentru căţei din parcul Plumbuita, va avea loc concursul canin „Iubiţi copiii şi animalele!”, dedicat tuturor iubitorilor de animale. Concursul va avea trei secţiuni: cel mai tânăr stăpân, cei mai buni prieteni, cea mai frumoasă poveste.

Petrecere culinară pentru copii

Cu ocazia Zilei Copilului, Delice Cook & Fun organizează o petrecere culinară pentru părinţi şi copii. Celebrul bucătar de la Euforia Cuisine, Cezar Munteanu, va pregăti reţete delicioase, cu ingrediente naturale şi uşor de preparat pentru copii. În plus, bucătarul le va oferi părinţilor sfaturi utile pentru a găti sănătos.

Petrecerea culinară va începe la ora 18.30 pe 3 iunie şi avea loc la restaurantul Best Chef Cafe din World Trade Plaza. Meniul va fi: supă rece cu găluşte de brânză, peşte alb cu cruste de ierburi, salată de fructe. Pachete speciale pentru părinţi şi copii costă 220 de lei (1 părinte + 1 copil) sau 290 de lei (2 părinţi + 1 copil).

Alexandra Jeles
Alexandra Jeles
Alexandra Jeles, redactor Rl online
Cele mai citite

Pavel Durov, fondatorul Telegram, denunță reținerea în Franța și respinge acuzațiile de activități ilegale pe platformă

Fondatorul aplicației de mesagerie Telegram, Pavel Durov, a criticat autoritățile franceze pentru modul în care au gestionat plângerile împotriva sa, afirmând că reținerea sa...

Parchetul European anchetează firme private din Câmpulung. Primăria lui Lasconi, implicată

Parchetul European investighează acum unele firme private din Câmpulung pentru presupuse fraude legate de obținerea de fonduri europene. Aceste firme sunt suspectate că au...

Tânărul abandonat de mamă la naștere care a devenit profesor. „Evoluția este un termen pe care l-am utilizat mult“

Un tânăr în vârstă de numai 23 de ani din județul Gorj, cu o poveste de viață impresionantă, este noul profesor de Limba și...
Ultima oră
Pe aceeași temă