15.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialPopulatia Capitalei, o necunoscuta pentru autoritati

Populatia Capitalei, o necunoscuta pentru autoritati

Cati cetateni locuiesc in Capitala este o mare necunoscuta pentru edili si institutiile publice de stat care calculeaza bugetul la o populatie de 1,9 milioane de locuitori, in timp ce numarul celor care au peste 18 ani depaseste 2 milioane.

Colegiul Prefectural s-a reunit ieri in sedinta, iar concluzia mai-marilor Capitalei a fost demna de cascadorii rasului: nimeni nu stie populatia exacta a orasului. Scopul sedintei a fost de a se corela mai multe activitati ale serviciilor publice deconcentrate. Membrii Colegiului Prefectural au dezbatut doi factori care genereaza dezechilibru la nivelul Capitalei – demografia si economia. Datele referitoare la acestea se bat cap in cap si nu corespund deloc realitatii. Astfel, administratia aloca buget, prognozeaza si dispune de infrastructura si utilitati pentru 1,9 milioane de locuitori, conform recensamantului din 2002.

 

Cu toate acestea, populatia cu varsta de peste 18 ani a depasit doua milioane, conform ultimelor liste electorale. Cresterea populatiei i-a luat prin surprindere pe edili, care nu sunt pregatiti sa tina pasul cu situatia reala si se bazeaza pe statistici invechite. Prefectura le-a atras atentia ca cifrele la care se raporteaza sunt gresite si trebuie sa ia masuri, insa nu a dat o dispozitie concreta. In prezent, numarul de locuitori ai Capitalei poate fi doar estimat, dupa cum a rezultat de la Colegiul Prefectural. Probleme au aparut si la calcularea numarului de studenti. Este vorba despre 40.000 de studenti veniti din alte localitati sa studieze in Capitala. Autoritatile nu au o evidenta a acestora si a locului unde sunt cazati, daca locuiesc cu forme legale si daca cei care le-au inchiriat apartamente platesc taxele aferente la buget.

O alta necunoscuta este numarul de firme legal inregistrate si platitoare de taxe la buget. Conform datelor furnizate de Registrul Comertului, in Bucuresti sunt inregistrati 350.218 agenti economici, in timp ce Garda Financiara a raportat un numar de 369.512.

»  O parte dintre agentii economici inregistrati la Registrul Comertului si  care aveau obligatia sa depuna bilant contabil nu apar ca platitori de taxe si impozite la Finantele Publice.

Cele mai citite

Stefano Pioli, noul antrenor al lui Al-Nassr după demiterea lui Luis Castro

După un start de sezon sub așteptări, Al-Nassr l-a demis pe Luis Castro și l-a numit pe italianul Stefano Pioli drept noul antrenor principal. Al-Nassr,...

Kevin de Bruyne s-a accidentat și e incert pentru derby-ul cu Arsenal!

Căpitanul lui Manchester City, Kevin De Bruyne, a suferit o nouă accidentare în meciul din Liga Campionilor contra lui Inter Milano, reluând un șir...

Bărbat prădat de soție și de socrul său. Hoții au dat foc casei și au furat 200.000 de euro

Un incendiu izbucnit într-o locuință din Bragadiru a scos la iveală un caz de furt. După ce polițiștii au intervenit duminică la solicitarea unui...
Ultima oră
Pe aceeași temă