15.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialMunicipalitatea intarzie lucrarile la Pasajul Baneasa

Municipalitatea intarzie lucrarile la Pasajul Baneasa

»  Constructorii asteapta preluarea unui teren, devierea utilitatilor si promovarea unui PUZ.

»  Iluminatul public trebuie mutat si mai multi arbori taiati pentru a face loc constructiei.

»  Actuala conducere a municipalitatii trebuie sa rezolve lucrurile neterminate de fostii edili.

Lucrarile la pasajul Baneasa sunt incetinite din cauza ca Primaria Capitalei nu s-a ocupat la timp de eliberarea mai multor avize si acte oficiale care sa permita desfasurarea santierului. Desi solicitarile au fost facute inca din timpul mandatului fostului primar Videanu, actele respective nu au fost intocmite nici pana in prezent. Din aceasta cauza, data de finalizare a pasajului, stabilita pentru luna iunie 2009, ar putea fi decalata.

Solicitari fara raspuns
Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a cerut Primariei Capitalei, in urma cu cateva luni, sa elibereze mai multe avize necesare pentru desfasurarea lucrarilor la Pasajul Baneasa. Solicitarile au fost inaintate edililor pe timpul mandatului fostului primar Videanu, dar nici pana acum nu au fost rezolvate. "Noi am preluat proiectul de realizare a pasajului de la Primaria Capitalei pentru ca ei nu aveau expertiza tehnica si nici fonduri sa realizeze lucrarea.

Apoi, primaria a inceput sa ne intarzie cu mai multe avize", a declarat stefan Szobotka, directorul de comunicare al CNADNR. Primaria Capitalei trebuie sa cedeze dreptul de administrare asupra unui teren de 5.700 metri patrati din zona pasajului si sa promoveze un Plan Urbanistic Zonal in conformitate cu documentele realizate de consultantul proiectului. Municipalitatea  mai are de reglementat situatia canalizarii, de urgentat mutarea iluminatului public si de eliberat avizele necesare pentru a se putea taia mai multi arbori.

Se muta utilitatile
Edilii au inceput ieri sa rezolve partial problemele invocate de CNADNR. "Azi (n.r. – ieri) am dat avizul pentru reamplasarea utilitatilor. Se muta un canal pluvial care colecteaza apele de la ploi si le varsa in Herastrau, cu pre-epurare", a declarat Razvan Murgeanu, viceprimar general. Planul Urbanistic Zonal va trebui aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucuresti, care in prezent se afla in vacanta.
Asa ca va mai dura nu se stie cat pana vor fi rezolvate toate documentele necesare realizarii pasajului.

» Ar putea fi gata in trei luni
Pasajul de la Baneasa ar putea fi gata in trei luni daca nu s-ar lucra sub trafic. Pentru ca autoritatile au stabilit sa nu se opreasca circulatia complet pe perioada lucrarilor, constructorii sunt nevoiti sa lucreze in conditii dificile care duc la incetinirea ritmului pe santier. Astfel, in loc sa dureze trei luni, lucrarile se intind pe durata unui an de zile, daca nu si mai mult.

Cele mai citite

Rectificarea bugetară aduce bani în plus pentru anumite domenii

Rectificarea bugetară ar urma să asigure fonduri pentru recalcularea pensiilor și plata indemnizațiilor de șomaj până la finele anului. Ordonanța a fost scoasă la...

Autoturism lovit de un tramvai în Capitală. Șoferul a murit

Bărbatul a rămas încarcerat în mașină mai bine de 30 de minute Accidentul s-a petrecut pe Șoseaua Progresul. Circulaţia tramvaielor pe liniile 1, 10, 11,...

Focar de infecții la una dintre cele mai mari maternități din București

Un focar de infecții a fost depistat la una dintre cele mai mari maternități din București, unde mai multe paciente susțin că au contractat...
Ultima oră
Pe aceeași temă