1.6 C
București
sâmbătă, 18 ianuarie 2025
AcasăInvestigații România LiberăRomanii, sursa de crestere a profiturilor bancare din Spania

Romanii, sursa de crestere a profiturilor bancare din Spania

Spania, piata cu cele mai multe banci raportate la numarul de locuitori din lume, incearca sa atraga noi clienti bancari emigranti, printre care si pe romani, informeaza „Financial Times”.

Ca urmare a faptului ca oportunitatile din sectorul creditelor ipotecare s-au redus pe piata imobiliara din Spania, bancile incearca tot mai mult sa atraga emigranti drept clienti. „Este o parte a afacerii care devine din ce in ce mai importanta. Ce noi clienti mai exista?”, a declarat presedintele directiei de servicii bancare personale internationale de la Banco Santander, Fernando Silva.
Emigrantii reprezinta o clientela importanta pe sectorul de credite imediate, credite ipotecare, precum si servicii nefinanciare precum asigurari de repatriere, linii speciale de ajutor financiar, agenti de calatorie si servicii de curierat.
In ciuda unor puncte de vedere impotriva emigrantilor, unii bancheri apreciaza ca decizia guvernamentala de a legaliza aproximativ 600.000 de emigranti ilegali de anul trecut a eliminat multe piedici pentru multi carora le era teama sa nu fie prinsi daca se inregistreaza la o banca.
Serviciile de expediere raman cele mai importante pentru clientii emigranti. Pe de alta parte, pentru a concura cu serviciile de cartele telefonice internationale pentru telefoanele publice, magazinele care ofera posibilitatea de a purta convorbiri internationale si transferuri bancare mai au inclusa oferta de transfer ieftin si rapid al banilor.
Anul trecut, aceste centre au contabilizat 25 la suta din cele 4,2 miliarde euro trimise acasa de imigrantii din Spania. Unele banci de depozite au facut aliante cu companiile de transfer.
Pe o piata ipotecara din ce in ce mai redusa, bancile incep sa imprumute emigrantii. Mai multe banci furnizeaza credite ipotecare pentru emigranti pentru a-i ajuta sa-si cumpere case in Romania, serviciu care va deveni din ce in ce mai relevant pentru cei aproximativ o jumatate de milion de romani, mai ales dupa ce Romania va adera la Uniunea Europeana la 1 ianuarie 2007.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă