» Din cauza scandalului mediatic legat de zona rezidentiala Baneasa, edilii vor fi controlati la sange.
» Apa Nova a primit deja o solicitare de conectare a locuintelor la reteaua de apa.
» Constructorii mai au de realizat 20% din proiect – cinci km. de tevi si doua statii de epurare.
Banca mondiala a cerut municipalitatii ca pana pe 24 aprilie sa aduca dovezi pentru a se clarifica statutul juridic al terenului pe care se fac lucrarile la infrastructura din complexul rezidential Baneasa. Masura a fost luata din cauza scandalului mediatic din ultima vreme in care a fost implicat Puiu Popoviciu. Primarul Oprescu a sustinut ieri ca a primit o adresa de la Banca Mondiala, implicata in cofinantarea proiectului respectiv, prin care i se solicita sistarea lucrarilor. O decizie finala privind lucrarile din acea zona va fi luata pe 24 aprilie, dupa ce specialistii bancii vor stabili daca banii au fost alocati legal pentru lucrare sau nu, dupa cum afirma edilii.
Stop la retelele de apa!
Lucrarile pe santier nu au fost oprite insa complet, ci muncitorii continua anumite operatiuni necesare, dupa cum a declarat ieri Madalin Dumitru, directorul Directiei Infrastructura. Restrictia impusa a fost de a nu se deschide noi fronturi de lucru pana cand Banca Mondiala va lua o decizie daca va continua acordarea finantarii. "Prin scrisoarea trimisa primariei, se spune ca se vor opri tragerile ulterioare din credit, daca pana pe 24 aprilie primaria nu va putea face dovada ca terenul este domeniu public. Conform acordului de imprumut incheiat cu Banca Mondiala, lucrarile trebuie executate pe domeniul public", a declarat Iolanda Staniloiu, responsabil de comunicare la reprezentanta din Romania a Bancii Mondiale.
Edilii asteapta ca pana la sfarsitul acestei luni Banca Mondiala sa hotarasca daca va continua cofinantarea proiectului in baza documentelor prezentate de autoritati. Introducerea retelelor de apa a fost aprobata prin doua hotarari ale Consiliului General al Municipiului Bucuresti nr. 16 si nr. 210 din 2006 care prevad executarea unor lucrari in cartierele Baneasa, Odaii, Straulesti, Chitila Triaj, Giulesti-Sarbi si Vatra Noua. Suma totala alocata a fost de 73 de milioane de euro, din care 46 de milioane de la Banca Mondiala. "Lucrarile in cartierul Baneasa au inceput in 2006-2007 sI au fost finalizate in proportie de 80% pana in prezent", a declarat directorul Madalin Dumitru. Apa Nova a primit deja o solicitare de la dezvoltatorul proiectului de a conecta locuintele la reteaua de apa, au declarat surse de la Apa Nova.
Reprezentantii dezvoltatorului imobiliar de la Baneasa au afirmat ca nici primaria si nici Banca Mondiala nu i-au informat despre actuala situatie.