1.5 C
București
sâmbătă, 16 noiembrie 2024
AcasăSpecialLotul "Doi s`un sfert" si obiceiurile initiale

Lotul „Doi s`un sfert” si obiceiurile initiale

Au cazut totusi doua capetenii, dar pe inregistrari. Anchetatorii n-au sa ajunga niciodata la ceea ce se intampla cu adevarat impotriva legii in "Doi s’un sfert".
Inca de la infiintare, "Doi s’un sfert" s-a ocupat de altceva decat de "protectia cadrelor". Am intrat in posesia unei informari aflate si acum in baza de date a actualei DGIPI. Urmarire politica sadea. Nefiind angajat al MI, eram totusi "protejat" de agentii serviciului secret "Doi s’un sfert"? In arhiva "Doi s’un sfert" figureaza si "locul de munca". Ei bine, nu s-au dat in laturi sa scrie "Piata Universitatii", cand eu lucram la "Romania libera". Informarea se referea la subsemnatul si la Octavian Paler. Am fi adus in Piata Universitatii un TIR (condus de Catalin Burcea) plin cu paine. O alta informare, despre relatiile mele cu Dan Ciobanu, operatorul care a realizat imaginile din "Noaptea generalilor". Ce-o fi facut rau Dan Ciobanu? Aceasta nota informativa apartinea Serviciului 8.

 

Avea ceva organizare "Doi s’un sfert"! Cam 1.000 de agenti. A venit dl Ardelean si ne-a lamurit cate vulpi sunt la mia de agenti: "Sunt zeci de vulpi in DGIPI". Ce-au facut vulpile atata amar de ani? Presedintele Romaniei are dreptate sa declare: "Este nevoie ca personalul din MI sa fie supravegheat". Atunci de ce subsemnatul se mai afla in baza de date a "Doi s’un sfert" cu povestea "Masina cu paine"? Nu fac parte din "personalul MI". Mai intai i s-a zis Directia de Paza a Obiectivelor Publice (ce legenda frumoasa!). De ce printre primii angajati au fost 566 de ofiteri ai Securitatii Bucuresti, si nu, sa zicem, militari in termen lasati la vatra, daca UM 0215 tot se ocupa de paza? Primul sef a fost Cico Dumitrescu. Au urmat doi colonei sadea de Securitate. Mult timp, prin "Doi s’un sfert" s-au perindat numerosi ofiteri de Securitate, chiar si de la celebrele Directii a 3-a si a 6-a, pline de tortionari. Directia a functionat si mai functioneaza dupa canoanele Securitatii.

 

A ramas cu obiceiurile initiale, a intrat fara sa carteasca in morisca in care serviciile secrete se "monitorizeaza" unele pe altele. De unde miza pentru "Doi s’un sfert"? Intereseaza arhiva, informatiile care s-au tot adunat, pentru a fi traficate, intereseaza ascultarea telefoanelor, filajele si toate celelalte activitati "specifice". A fost nevoie de Cornel serban sa se produca prabusirea serviciului secret al Internelor. "Ma tem ca de militieni va este frica, putin", a conchis presedintele. Este grav daca mai exista "militieni" in Politie. "Militienii" sunt aceiasi si de pe vremea pedelistului Blaga. Peste noapte au devenit "militieni", desi s-au aflat si sub protectia presedintelui. Daca noul sef al DGIPI, Cornel serban, si Petre Pitcovici, seful Diviziei Operatiuni, nu-i pomeneau numele, presedintele nu se infoia asa de tare impotriva "Doi s’un sfert". Parca mai ieri, Pitcovici era un ofiter de elita.

 

Dosarul profesional al ofiterului Serban era impecabil, avea numai calificative de "foarte bine". Presedintele a incuviintat aceste numiri. Pana acum cei doi ofiteri de la "Doi s’un sfert" erau "cinstiti"? Au devenit "necinstiti" doar pentru faptul ca i-au pomenit numele? Unde este traficul de influenta? Palinca si sapca devin recuzita de mita. Se vorbeste de miliarde, dar mituirea "vulpilor" consta in palinca, sepcute si calendare. Chiar cel acuzat de "militienism", proaspatul sef al "Doi s’un sfert", declara ca a gasit acolo o cloaca de militieni care s-au dedat la angajari pe nepotisme, pile, spaga. Ce mape profesionale or fi avand "militienii"? In mod sigur presedintele, care se baga in toate, a fost de acord cu aceste numiri. Cum de a devenit "Doi s’un sfert", peste noapte, "imbacsit"? Institutia nu putea fi "reformata" si "curatata" pana acum? "Politistii necinstiti" ce-au facut pana acum sa devina sefi? Mentalitatea la ministerul militienilor este sa asculte de sefi, mai ales de cei mari. Nu poti desfiinta vizuina vulpii, cand ea mai are o duzina de ascunzisuri.

Poate sa-i controleze pe ofiteri, sa controleze si lumea interlopa, sa fie politie a politiei, dar sa nu faca politie politica. Rau a mai ajuns acest serviciu daca "tinea de 6" lumii interlope! Cati dintre doisiunsfertisti nu s-au aflat in legaturi cu aceasta lume, cand misiunea lor era, mai ales in ultima vreme, de a culege date in vederea combaterii criminalitatii. Grav este ca "Doi s’un sfert" a avut activitati ilegale si poate mai are. Mai pe sleau, afaceri ilegale. Blestemul "Doi s’un sfert" se tine de PSD, si asta doar pentru ca voiau "sa stie ce se intampla", cum l-a parat Mitrea pe Vanghelie. Scandalul "Doi s’un sfert" a scos la iveala alta racila cu aprobare de la imparatie. Daca traficarea datelor din dosarele CNSAS se pedepseste cu inchisoare pana la 6 ani, de ce acest principiu n-ar functiona si pentru dosarele instrumentate de parchete sau probele stranse de serviciile Ministerului de Interne?

 

Se pare ca presedintelui nu-i convine cand mersul dosarelor este dezvaluit pe "surse", daca acestea n-au primit girul sau. De cand ne tot ameninta presedintele ca la parchete dosarele grele se apropie de finalizare (iulie 2007). Lasam la o parte faptul ca presedintele nici pana acum n-a explicat de unde avea asemenea detalii de-a ajuns la concluzia ca sunt "dosare grele". Nu spunea presedintele, peste tot, ca procurorii sa nu asculte de politicieni? In alta ordine de idei, la noi anchetele si dosarele nu se bazeaza decat pe interceptari telefonice. Daca "Doi s’un sfert" se desfiinteaza, rog "vulpile" sa ne spuna unde va fi transferata informatia cu TIR-ul tocmit de PMB si OP sa duca paine in Piata Universitatii. Informatiile de genul "TIR-ul cu paine" sunt numeroase la "Doi s’un sfert". Corect ar fi ca acum, in plina restructurare, sa fie date publicitatii. Sa nu mai fie bine ascunse nici informatiile "confidentiale" despre militieni-sefi.

Dar cine crede ca se va renunta la aceasta arma secreta? Sa-si puna dl presedinte oamenii lui in posturi-cheie si la "Doi s’un sfert", si ne linistim. Totul va merge ca pe roate. Ne vor furniza excelente articole de presa. Ori plimbatul prin fata camerelor. si atat.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă