Va simtiti stresati si anxiosi cand nu puteti accesa Internetul? Nu sunteti singurii care au problema asta si acum s-a gasit si un nume pentru ea: "discomgoogolation".
Aproape jumatate dintre britanici, mai exact 44% din populatia Regatului Unit, sufera de o noua boala, discomgoogolation, potrivit unui studiu realizat in luna iulie pe un lot de 2.100 de persoane. Totodata, conform statisticilor, citate de Reuters, 27% dintre persoanele intervievate au prezentat niveluri foarte crescute ale stresului cand nu pot intra online. "Proliferarea comunicarii virtuale dovedeste ca pentru prima data am pasit in istoria culturii "raspunsului instant" – opineaza psihologul David Lewis, care a determinat manifestarile noii maladii masurand rata batailor inimii si activitatea centrilor neuronali din creier.
Aceasta denumire este o combinatie intre termenul "discombobulate", care inseamna a fi confuz sau a fi frustrat, si google. "Asa-zisa galaxie informationala s-a redus la doar un click de mouse si noi toti am devenit dependenti de site-urile web" – a adaugat dr. Lewis. "Atunci cand nu mai putem intra online pe internet, incepem sa manifestam simptomele acestei boli.
Potrivit cercetarilor, 75% dintre britanici nu pot trai fãrã internet, in conditiile in care jumatate din populatie navigheaza pe site-uri, in medie, intre 1 si 4 ore zilnic, iar 19% dintre cei chestionati aloca un timp crescut internetului, petrecandu-si, saptamanal, mai multe ore online decat in mijlocul familiei.
In fine, 47% dintre subiectii studiului cred ca internetul este mai important decat religia in viata omului modern, iar unul din cinci utilizatori acorda mai multa atentie comunicarii virtuale decat partenerului de viata.