11 C
București
miercuri, 20 noiembrie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaVIDEO - Reportaj Reuters: Cum arată un spital din Ucraina care primește...

VIDEO – Reportaj Reuters: Cum arată un spital din Ucraina care primește răniți din lina întâi

Un spital din micul oraș ucrainean Bakhmut primește zeci de ambulanțe și îi tratează pe răniții aflați pe linia întâi a celui mai mare câmp de luptă din Europa.

Acest spital din micul oraș ucrainean Bakhmut nu a fost niciodată pregătit să primească atât de multe ambulanțe cu răniți de pe linia întâi a celui mai mare câmp de luptă din Europa.

Nici paramedicii voluntari care ajută acolo nu se așteptau la așa ceva.

Elena Bulakhtina, un medic canadian de origine rusă, este voluntar la primul spital mobil de voluntari Pirogov.

„Nu am mai văzut tragedie atât de mare până acum. Suferință absolut inutilă”.

În acest moment, principala sarcină a spitalului este de a „stabiliza” răniții din zona de luptă din jurul orașului Popasna din regiunea Luhansk. Pentru ca aceștia să poată fi mutați mai departe la spitale mai mari din vestul Ucrainei, mai departe de bătălia principală.

Svitlana Druzenko, șefa de la Bulakhtina, spune că numărul de morți o îngrijorează din ce în ce mai mult.

„În fiecare zi mor oameni în diferite regiuni. Acest lucru este cel mai înspăimântător pentru mine. Mă gândesc la asta și vreau ca acest lucru să se termine cât mai repede posibil. Dar înțeleg că nu se va întâmpla așa. Acest lucru continuă și va continua pentru mai mult timp.”

Dimensiunea uriașă a unei linii de front care se întinde pe sute de kilometri a întins resursele Ucrainei la maximum. Unele ambulanțe care sosesc la spital sunt de origine germană sau poloneză, la mâna a doua.

La câțiva metri de intrarea de urgență, o ușă de lemn folosită pe post de targă zace acoperită de sânge uscat.

Tetiana Osovska a vizitat spitalul:

„Situația este dezastruoasă. Lumina și apa sunt oprite în mod repetat. De luni de zile, în cartierele noi nu există gaz, apă și deloc lumină.”

Rusia a trimis zeci de mii de soldați în Ucraina la 24 februarie în ceea ce a numit „o operațiune specială” pentru a demilitariza și „denazifica” vecinul său din sud.

Dar Ucraina și aliații săi resping acest lucru ca fiind un pretext nefondat pentru un război de cucerire.

Reportajul lui Ilan Rubens/Reuters

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Alexandru Stancu
Alexandru Stancu
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Republica Moldova se va dota cu sisteme pentru detectarea şi distrugerea dronelor

Republica Moldova intenţionează să achiziţioneze două sisteme pentru detectarea şi distrugerea dronelor, în contextul în care mai multe drone ruseşti au pătruns în spaţiul...

De ce să apelăm la Deratizescu pentru servicii de deratizare în Iași

Infestările cu rozătoare reprezintă o amenințare pentru siguranța și igiena oricărui spațiu – fie că este vorba despre locuințe private, sedii de firme sau...

Transelectrica, sancționată cu avertisment de ASF

Criza energetică, generată de conflictul din Ucraina, a creat presiuni fără precedent asupra operatorilor de transport și distribuție Compania Transelectrica, operator al sistemului energetic național,...
Ultima oră
Pe aceeași temă