În anii comunismului, țigările fabricate de tutungioaicele din Timișoara erau cele mai căutate de pe și de la piață. Secretul succesului era unul extrem de simplu: se respecta întru totul rețetarul. Cu toate acestea, prima fabrică de țigări închisă de tranziție a fost tocmai cea de pe malul Begăi.
Istoria comisiilor fumative din Banat are însă mult mai mulți ani decât șuba lui Stalin. Prima moară de tutun a fost atestată documentar la 1728. Era o epocă în care se fuma pipă și se priza tutun. Tutun de cea mai bună calitate, cel de Banat fiind comparat adeseori cu tutunul american de Maryland, considerat numărul 1 în lume.
O fabrică de țigări în Timișoara apare însă abia la 1846. Și începe producția. Tutunul fiind foarte bun, cererea crește, afacerea prosperă iar fabrica devine a doua din Imperiul Habsburgic, după cea din Fiume. În 1890, la Timișoara se produceau 140.000 de kilograme de tutun prelucrat. În 1909, producția crește la peste 2 milioane de kilograme. Întreaga poveste, însă, de peste două secole și jumătate, o puteți afla urmărind documentarul.