6.3 C
București
sâmbătă, 21 decembrie 2024
AcasăVideoVIDEO. Pietrele prețioase rusești sunt evitate în centrul de diamante Antwerp

VIDEO. Pietrele prețioase rusești sunt evitate în centrul de diamante Antwerp

După ce Rusia a invadat Ucraina, comercianților de diamante din Anvers, Belgia, li s-a cerut să boicoteze pietrele care provin din Rusia – un furnizor important. Acum, puterile occidentale vor să oficializeze boicotul printr-o interdicție oficială a pietrelor rusești. Dar rămân obstacole majore.

Antwerp, Belgia – unul dintre cele mai mari centre de comerț cu diamante din lume – are o problemă cu Rusia.

La câteva săptămâni după ce trupele rusești au invadat Ucraina, firmele de diamante din Anvers au început să primească telefoane de la clienți internaționali care le cereau să evite să folosească pietrele prețioase din Rusia.

Acest lucru nu a fost ușor pentru comerciantul de diamante Thierry Tugendhaft, care a declarat că aproximativ jumătate din diamantele sale brute obișnuiau să provină din Rusia datorită calității lor ridicate. Dar compania sa, T. Diamonds, a fost nevoită să se orienteze și să își procure diamantele din altă parte.

Acum, puterile occidentale vor să oficializeze boicotul printr-o interdicție oficială a pietrelor rusești.

Dar Tugendhaft spune că interdicția nu va merge decât până la un punct:

„Luați China, care este un consumator major, major de diamante, nu are absolut niciun interes privind această interdicție. India, care este, de asemenea, un mare consumator de diamante, nu are niciun interes. Nu-i interesează de unde provin pietrele, nu a fost niciodată cazul. De altfel, în Asia se aplică același lucru. Vor cumpăra și vor continua să cumpere diamante rusești pentru că nu au niciun motiv să nu o facă.”

Marii bijutieri occidentali, de la Tiffany’s la Cartier, s-au distanțat de comerțul profitabil cu diamante din Rusia.

Dar un mare obstacol în ceea ce privește interzicerea diamantelor rusești de pe piețele occidentale, care reprezintă 70% din cererea globală de bijuterii cu diamante, este modul de a urmări originea pietrelor.

Companiile mici vor avea dificultăți, spune Tugendhaft.

„Ar trebui să știți că (pentru) oamenii care au lucrat cu marile branduri, trasabilitatea nu este ceva ce pică din cer,” a conchis Tugendhaft.

El a spus că nu numai că o interdicție occidentală completă a pietrelor prețioase rusești ar fi costisitoare pentru industrie, dar ar putea dura încă un an pentru a fi pusă în aplicare pe deplin.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Alexandru Stancu
Alexandru Stancu
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Hidroelectrica anunță stornarea facturilor pentru octombrie și noiembrie 2024

Dorim să vă aducem la cunoștință că în urma promulgării Legii nr. 312 din 2024 (conform Art. III, alin. 1), este necesar să stornăm...

OpenAI amendată cu 15 milioane de euro de Italia pentru încălcarea protecției datelor

Agenția italiană de protecție a datelor, Garante, a sancționat OpenAI, dezvoltatorul ChatGPT, cu o amendă de 15 milioane de euro, după o investigație privind...

Incendiu puternic în Piața Matache din Capitală: Avertizare RO-ALERT pentru populație

Sâmbătă dimineață, un incendiu de proporții a cuprins mai multe magazine din Piața Matache, situată pe strada Cameliei, Sectorul 1 al Capitalei. Din cauza...
Ultima oră
Pe aceeași temă