14.3 C
București
vineri, 1 noiembrie 2024
AcasăVideoVIDEO. Mai mulți adolescenți nord-coreeni au fost condamnați pentru că s-au uitat...

VIDEO. Mai mulți adolescenți nord-coreeni au fost condamnați pentru că s-au uitat la videoclipuri K-pop

O înregistrare video publicată de o organizație care lucrează cu dezertorii nord-coreeni arată cum autoritățile nord-coreene condamnă public doi adolescenți la 12 ani de muncă zilnică pentru că au urmărit videoclipuri K-pop.

Imaginile au fost publicate de Institutul de Dezvoltare Sud și Nord – sau SAND – care lucrează cu dezertorii nord-coreeni.

Choi Kyong-hui este președintele SAND. Ea a dezertat din Coreea de Nord în 2001. Choi a declarat că videoclipul servește drept „alarmă și avertisment”.

„Cred că, probabil, acest videoclip a fost editat în jurul anului 2022. Conducerea nord-coreeană realizează videoclipul, iar apoi fiecare organizație din țară ține prelegeri, iar oamenii se educă cu ajutorul lor. În mijlocul acestui proces, videoclipul a fost filmat de o persoană din interior cu un telefon mobil, deoarece telefoanele mobile sunt acum populare și în Coreea de Nord”, a spus Choi.

Ea a mai spus că arată, de asemenea, cum cultura sud-coreeană este „destul de răspândită” și că milenialii și generația Z sunt cea mai mare bătaie de cap pentru liderul Kim Jong Un.

Coreea de Nord impune de ani de zile sentințe dure pentru oricine este prins că se bucură de divertisment sud-coreean sau copiază modul în care vorbesc sud-coreenii, într-un război împotriva influențelor externe, de când a fost impusă o nouă lege radicală „împotriva gândirii reacționare” în 2020.

Potrivit videoclipului, cei doi tineri de 16 ani au fost condamnați după ce au fost găsiți vinovați de vizionarea și răspândirea de filme, muzică și videoclipuri sud-coreene timp de trei luni.

„Au fost seduși de cultura străină… și au sfârșit prin a-și ruina viețile”, spune naratorul din videoclip.

Coreea de Nord și Coreea de Sud sunt încă în război din punct de vedere tehnic, după ce conflictul lor din anii 1950 s-a încheiat cu un armistițiu, nu cu un tratat de pace, și sunt împărțite de o zonă demilitarizată puternic fortificată.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Alexandru Stancu
Alexandru Stancu
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă